Sunday, April 24, 2016

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα μεγάλης ανακούφισης και πραγματικής αγαλλίασης οι πιστοί πληροφορούνται ότι το Άγιον Όρος πήρε κυριολεκτικά φωτιά αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.  

Ήδη ελήφθησαν από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους επιστολές από τις Αγιορείτικες Μονές Κουτλουμουσίου, Καρακάλλου, Ξηροποτάμου, Φιλοθέου, Ζωγράφου και Γρηγορίου στις οποίες αποτυπώνεται η αγωνία των Αγιορειτών για το κακόδοξο κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις των Ορθοδόξων με τους ετερόδοξους καθώς επίσης τη σύνθεση της Μεγάλης Συνόδου και τον κανονισμό λειτουργίας της.

Στο μεταξύ αναμένεται ότι και άλλες Μονές θα στείλουν σχετικές επιστολές ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Κελλιών του Αγίου Όρους αντιδρά έντονα στους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς. 

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε να συνέλθει εκτάκτως μετά το Πάσχα διπλή Αγιορειτική Σύναξη (ΕΔΙΣ) με τη συμμετοχή όλων των ηγουμένων των Μονών του Αγίου Όρους.

Αυτή την παρήγορη εικόνα παρουσιάζει το Άγιον Όρος το οποίο οι πιστοί θέλουν πάντοτε μπροστάρη στους αγώνες της πίστης μας.

Αλίμονον αν το Άγιον Όρος δεν υψώσει φωνή ομολογίας την ώρα που οι οικουμενιστές ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν τις αιρέσεις της διηρημένης Εκκλησίας και της Βαπτισματικής θεολογίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

Δόξα σοι ο Θεός! Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, ορθόδοξοι ιεράρχες, το Άγιον Όρος, σπουδαίοι ορθόδοξοι θεολόγοι (κληρικοί μοναχοί και λαικοί) και όλος ο πιστός λαός του Θεού ξεσηκώθηκαν και ορθώνουν το ανάστημά τους μπροστά στον κίνδυνο θεσμοθέτησης αιρέσεων.

No comments:

Post a Comment