Tuesday, April 19, 2016

ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚAΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΓΟΥΡΙΔΙΚΩΝ


ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚAΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΓΟΥΡΙΔΙΚΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο ελλογ. Καθηγητής κ. Πέτρος Βασιλειάδης, προεξάρχων της πανηγύρεως των αγουριδικών, με αφορμή την επέλαση του Πάπα στη Λέσβο γράφει άρθρο στο amen.gr (18.4.) υπο τον τίτλο: Το βαθύτερο νόημα της οικουμενικής(sic) συνάντησης της Μυτιλήνης. Έμπλεως χαράς ο κ. Καθηγητής σημειώνει, εν αγαλλιάσει πολλή: «Η παρουσία του Ιερωνύμου Αθηνών στην οικουμενική συνάντηση της Μυτιλήνης είναι ασφαλώς το γεγονός που πρέπει να επισημανθεί κι επιβραβευθεί». Σημειώνει επίσης τα πιο κάτω, πλέκοντας τον εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου: «αυτός βγάζει επίσημα την Εκκλησία της Ελλάδος από τη μίζερη, ξενοφοβική και αντι-οικουμενιστική απομόνωση». 

Ο Ελλογιμότατος να μας επιτρέψει να μη συμμερισθούμε τη χαρά του ούτε να γίνουμε μέτοχοι, ουδ’ επί στιγμή, της αγαλλιάσεώς του. Γιατί να χαρούμε άραγε; Μήπως γιατί ο Μακαριότατος μας κουβάλησε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης για να κάνει τη φιγούρα του, όχι μόνο σαν αρχηγός του κοσμικού κράτους του Βατικανού αλλά, το κυριότερο, σαν αρχηγός των Χριστιανών; 

Μιζέρια, κατά τον Ελλογιμότατο, η διαφύλαξη της αμώμητης πίστης των Χριστιανών! Μιζέρια, η ομολογία ότι η Ορθόδοξία αποτελεί την μια, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία! Μιζέρια η καταπολέμηση της μεγαλύτερης αιρέσεως της εποχής μας, του οικουμενισμού! Ξενοφοβία, πάλι κατά τον κ. Π. Βασιλειάδη, η άρνηση να κλείνουμε «γόνυ τω Βάαλ», δηλαδή στο συγκρητισμό, όπως πράττει ο ίδιος και οι περί αυτόν αγουριδικοί, που είναι πρωτοκλασάτοι οικουμενιστές. Θα ήταν καλύτερο να μας προσκομίσει ο Ελλογιμότατος, προς επίρρωση των ισχυρισμών του κάποιο θεολογικό επιχείρημα ή γνώμη των Αγίων Πατέρων αντί να αντιγράφει τους φτηνούς κοσμικούς κονδυλοφόρους. Να είναι σίγουρος ότι δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του για τις πρόσφατες οικουμενιστικές ασχημίες του Μακαριοτάτου Ιερωνύμου. Όμως στην Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχουν επίσκοποι που αντιστέκονται στην οικουμενιστική λαίλαπα κι από την άλλη ο πιστός λαός επαγρυπνεί. 


Γράφει επίσης ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης: Οι αντιοικουμενιστές «αντιδρούν λυσσαλέα» διότι είναι «εραστές μιας επαρχιώτικης και σεχταριστικής αντίληψης περί Εκκλησίας»!!! Όντως άδραξε την ευκαιρία ο Ελλογιμώτατος κι όρμησε, ως ταύρος εν υαλοπωλείω, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά των αντιοικουμενιστών, που πράττουν το αυτονόητο. Το στοιχειώδες καθήκον της υπεράπισης της Πίστεως. Και με το δίκιο του. Του χαλάνε τη μανέστρα. Είναι εμφανές ότι δεν του περισσεύει ούτε σταγόνα αγάπης προς αυτούς. Όλη του την αγάπη την έχει διοχετεύσει προς τους αιρετικούς πάσης φύσεως, Παπικούς, Προτεστάντες κ.τ.ό. Φυσικά γι’ αυτόν «εραστές επαρχιώτικης και σεχταριστικής αντίληψης περί Εκκλησίας» είναι οι Άγιοι Πατέρες στο σύνολό τους. Αυτοί που καταδίκασαν τις αιρέσεις του Παπισμού και του πνευματικού του απογόνου του πολυκέφαλου και κακοκέφαλου Προτεσταντισμού. Είναι και οι σύγχρονοι Άγιοι που καταδίκασαν επωνύμως τον παναιρετικό οικουμενισμό, όπως ο  Άγιος Ιουστίνος ο νέος Ομολογητής (Πόποβιτς), ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης κι όχι μόνο. Ένα του λέμε. Ό,τι κι αν κάνουν οι οικουμενιστές, τελικά το πάνω χέρι το έχει ο Θεός.

No comments:

Post a Comment