Thursday, June 14, 2018

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε το εξαίρετο Δελτίο των 18 ορθόδοξων σωματείων της Αθήνας, αναφορικά με την προδοσία της Μακεδονίας μας, από τους άθεους και αρνησιπάτριδες που μας κυβερνούν.

Προσυπογράφουμε, διά αμφοτέρων των χειρών, το Δελτίο.

Θέλουμε, όμως, να καταθέσουμε την αγωνία μας για δύο πράγματα.

1.) Καλέσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί, για να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να ξεκουμπιστούν οι προδότες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Και πολύ καλά κάναμε.!

2.) Καλέσαμε τον Προεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει Δημοψήφισμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να ακυρώσει την συμφωνία.

Και πολύ καλά κάναμε! 

3.) Καλέσαμε τα κόμματα, που εκφράζουν διαφωνία με την προδοτική συμφωνία, να την καταψηφίσουν όταν πάει στην Βουλή.

Και πολύ καλά κάναμε.!

4.) Καλέσαμε τα κόμματα που μιλούν με πατριωτική φωνή να παραιτηθούν -αν χρειαστεί- ομαδικά, για να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Και πολύ καλά κάναμε.!

5.) Καλέσαμε την Ιεραρχία να ξεσηκώσει τον λαό.

Και πολύ καλά κάναμε.!

6.) Καλέσαμε το Άγιον Όρος να τοποθετηθεί ευθαρσώς.

Και πολύ καλά κάναμε.!

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: 

Για ποιο λόγο το Δελτίο των ορθόδοξων σωματείων δεν αναφέρει τίποτα για την ευθύνη και τον καταχθόνιο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του κομισσάριου του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία, αφού, με δημόσιες δηλώσεις, ο Μακαριώτατος είπε ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον των συλλαλητηρίων και ότι το όνομα των Σκοπίων είναι αποκλειστική υπόθεση της κυβέρνησης;

Γιατί τα ορθόδοξα σωματεία δεν έβαλαν στην θέση του τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο; Γιατί περιορίστηκαν να μιλήσουν για την ευθύνη της Ιεραρχίας, ενώ γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία -σχεδόν η ολότητα- των ιεραρχών είναι πατριώτες και ότι ο Αρχιεπίσκοπος, με τις δηλώσεις του, καταστρατήγησε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου;

Είναι εύκολο και προπαντός ανώδυνο να βάζουμε στο στόχαστρο τους πολιτικούς, αλλά δεν πρέπει να τακτοποιούμε -κατά προτεραιότητα- τα του οίκου μας;

Γιατί σιωπούμε; 

Μήπως επειδή έχει προσωπικό κόστος;

Οι πολιτικοί -πολύ ορθά- καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αν είναι απαραίτητο να παραιτηθούν. 

Εμείς, όμως, μούγγα, για να τα έχουμε καλά με τον Ιερώνυμο.!!!

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ έντιμη η στάση μας.

Και ερχόμαστε στο δεύτερο και πιο ουσιαστικό ερώτημα:

Ασχέτως του τι θα κάνουν οι πολιτικοί και οι εκκλησιαστικοί άρχοντες, εμείς τι θα κάνουμε;

Θα πάμε στα Συλλαλητήρια απλά για να ανεμίζουμε πανώ και σημαίες και να τραγουδούμε θούρια και να φωνάζουμε συνθήματα στις πλατείες;

Αν αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε, ας μην αιτιόμαστε κανένα για την προδοσία της Μακεδονίας, επειδή θα γίνουμε συνυπεύθυνοι με τον Τσίπρα.

Τα συλλαλητήρια πρέπει να απαιτήσουν δυναμικά και μαχητικά την εφαρμογή του Συντάγματος, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ακύρωση της προδοτικής Συμφωνίας και βεβαίως την παραίτηση των άθεων εθνομηδενιστών που μας κυβερνούν.

Να το πω πιο απλά. 

Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε Καντιώτη να ξεσηκώσει τον κόσμο, για να τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά. Ο Ελληνικός λαός έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα, την Ιστορία και τον πολιτισμό του να αντισταθεί μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο μέσο.

Αλλιώς η Ιστορία θα γράψει μεν ότι ένας Τσίπρας, ένας Καμμένος και ένας Κοτζιάς πρόδωσαν την Μακεδονία, αλλά θα θεωρήσει και εμάς συνυπεύθυνους, διότι αποδειχθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και ανάξιοι των Μακεδονομάχων.

Νυν υπέρ της Μακεδονίας μας ο αγών!

No comments:

Post a Comment