Thursday, June 21, 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Πανιερώτατε,

Την ευχή σας.

Χθες απηύθυνα ανοιχτή επιστολή στον Μακαριώτατο Κύπρου, αναφορικά με την απίστευτη θρασύτητα των γόνων του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Ζητούν, με ιταμότητα, το βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου να διαθέτει το βιβλίο του π. Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Το βιβλίο αυτό συκοφαντεί ασύστολα τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και αθωώνει τον φαύλο και πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ.

Ο λόγος που σας απευθύνω αυτήν την επιστολή, Πανιερώτατε, είναι ο ακόλουθος: Ο φίλος θεολόγος κ. Βασίλης Χαραλάμπους, με πληροφόρησε ότι, πριν ένα χρόνο περίπου, είχε τηλεφωνική συνομιλία μαζί σας και σας εξέφρασε τον φόβο πολλών ότι οι γόνοι του πλανεμένου μοναχού Ιωσήφ προσπαθούν, με αντιευαγγελικές μεθοδεύσεις, να αγιοκατατάξουν τον φαύλο μοναχό.

Η απάντησή σας, όπως μου την μετέφερε ο κ. Χαραλάμπους, είναι ότι θεωρήσατε τον φόβον αυτόν επιπόλαιο και αβάσιμο.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
__________

Πανιερώτατε, 

Ελπίζω τώρα να έχετε διαφοροποιήσει την στάση σας υπό το φως των καταιγιστικών αποκαλυπτικών γεγονότων του τελευταίου χρόνου.

Αναφέρω δειγματοληπτικά ορισμένα (τονίζω και υπογραμμίζω ορισμένα):

1.) Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, που πηγαίνουν τακτικά στο Βατοπαίδι, κάνουν γονατιστοί τρισάγιο, μπροστά στον τάφο του πλανεμένου μοναχού λες και είναι Άγιος της Εκκλησίας.!!!

2.) Στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Εφραίμ στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

O Γέροντας Ιωσήφ απέκτησε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, και ειδικά αυτό της θεολογίας. Άμοιρος της θύραθεν παιδείας έγραψε 16 βιβλία, εφάμιλλα των συγγραμμάτων των φιλοκαλικών Πατέρων. Έζησε για 72 χρόνια την μοναχική ζωή, απέκτησε μεγάλη πείρα στην πνευματική ζωή και κατά κοινή ομολογία συγκαταλεγόταν στην χορεία των συγχρόνων οσιακών μορφών του Αγίου Όρους μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, τον Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη."

Ακούτε, Πανιερώτατε, τι λέγει ο Μακαριώτατος Αθηνών; 

1.) Ο παιδεραστής Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός συγκαταλέγεται στην χορεία των οσιακών μορφών του Αγίου Όρους Εφραίμ Κατουνακιώτη, Παίσιο και Πορφύριο.!!!
Δηλαδή, σε μία ομάδα στην οποία ανήκουν δύο επίσημα καταταχθέντες Άγιοι της Εκκλησίας (Πορφύριος και Παίσιος) και ο υπό πάντων αναγνωριζόμενος ενάρετος Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης.!!!

2.) Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, είπε ο Μακαριώτατος απέκτησε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, και ειδικά αυτό της θεολογίας”.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουμε να κάνουμε με Πατέρα και Διδάσκαλο της Εκκλησίας, ο οποίος -κατά τον Μακαριώτατο Αθηνών πάντοτε- έγραψε 16 βιβλία ισάξια των μεγάλων νηπτικών Πατέρων της Εκκλησίας.!!!

Την φοβερή αυτή κουβέντα την είπε ο Αρχιεπίσκοπος παρουσία πλήθους Μητροπολιτών, εκατοντάδων κληρικών και μοναχών και περίπου 2,000 κόσμου.

3.) Στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Εφραίμ στο Βελλίδειο, που έγινε τη παρουσία πολλών Μητροπολιτών, ο Ηγούμενος της Σιμωνόπετρας Αρχιμ. Ελισσαίος, είπε ότι ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είχε πνευματική θεωρία, είχε υψηλό φρόνημα για την πνευματική ζωή, ήταν αυθεντικός και όχι αυταρχικός και πως ήταν καυσοκαλύβης, αφού όπως όλοι οι άγιοι, ότι δεν ήταν καλογερικό το εγκατέλειπε.”

Ακούσατε Πανιερώτατε; Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, όπως όλοι οι Άγιοι είχε πνευματική θεωρία, έβλεπε δηλαδή το Άκτιστο φως!!!

4.) Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, στην ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου στην Θεσσαλονίκη, περιέγραψε επίσης το θαυμαστό σημείο της παρουσίας του Χριστού που έζησε ο δεκαπενταετής Σωκράτης, (το βαπτιστικό όνομα του Γέροντα Ιωσήφ), όταν μετά από παρακολούθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας για την Μικρασιατική Καταστροφή και τους αλληλοσκοτωμούς που είδε, ένιωσε μια ιδιαίτερη δυσθυμία και πεσιμιστική διάθεση. Και τότε στο περίλυπο και προβληματισμένο παιδί εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός και του είπε: Σωκράτη, τον άνθρωπο τον έπλασα αθάνατο!”

Θεόπτης, δηλαδή, ο πλανεμένος παιδόφιλος.!!!

Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
_________

Πανιερώτατε, ελπίζω τα ελάχιστα στοιχεία (από τα πολλά που θα μπορούσα να αναφέρω), βοήθησαν να αντιληφθείτε ότι η προσπάθεια Αγιοκατάταξης του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, τοσούτον μάλλον εφόσον την προωθεί υπόγεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος:

1.) Με τους Ιεράρχες του Θρόνου να δέονται γονατιστοί μπροστά στον τάφο του π. Ιωσήφ,

2.) Με την παρουσία επισκόπων και άλλων  αξιωματούχων του Οικουμενικού Θρόνου στην παρουσίαση του βιβλίου και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, και 

3.) Προπαντός με την άρνηση του Πατριάρχη να εκδικάσει τις καταγγελίες σε βάρος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που του απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου από τριακονταετίας. 

Οι δικαιολογίες φυσικά του Παναγιώτατου για την μη εκδίκαση του φακέλλου των κατηγοριών κατά του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού (σκανδαλισμός του κόσμου κτλ.), προξενούν τρανταχτά χάχανα, επειδή και οι πέτρες ακόμη γνωρίζουν με ποιο γνώμονα καθορίζει την στάση του ο Παναγιώτατος.

Οι γόνοι του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού έχουν στα χέρια τους τρία ισχυρότατα όπλα:
1.) Απίστευτο θράσος και αταλάντευτη επιμονή στην επιδίωξη του στόχου τους,
2.) Πακτωλό χρημάτων και μάλιστα σε εποχή μεγάλης σιτοδείας, και
3.) Εργοστάσιο “θαυμάτων” θεομπαιξίας που πείθει πολλούς αφελείς ευλαβείς πιστούς.

Τα τρία αυτά όπλα τα χρησιμοποιούν μεθοδικά καθ’ υπερβολήν για να πετύχουν τον άνομο στόχο τους.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ;
___________

Καθοριστικός παράγοντας για την αγιοκατάταξη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού θα είναι η ανακομιδή των λειψάνων του.

Τότε θα αποδειχτεί ότι η ταρίχευση και το φούσκωμα, που έκαναν στον “χαμογελαστό” Θεομπαίκτη μοναχό, συνεχίζεται και στον τάφο και θα μιλούν πια για άφθορο λείψανο.!!!

Παράλληλα φρόντισαν ήδη ή θα φροντίσουν οπωσδήποτε την ώρα της εκταφής, να πλημμυρίσει η ατμόσφαιρα με ευωδίες, τις συνήθεις “ευωδίες” των Ιωσηφιτών. 

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
__________

Με αυτά τα δεδομένα θα έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για την αναγνώριση της “αγιότητας” του πλανεμένου μοναχού και θα απευθυνθούν, με την χαρακτηριστική προπέτεια που τους διακρίνει, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα ζητήσουν Αγιοκατάταξη του π. Ιωσήφ.

Το πιο ουσιαστικό -φυσικά- είναι ότι το αίτημα για την Αγιοκατάταξη του π. Ιωσήφ στον Πατριάρχη, θα συνοδεύεται με ποσό πάρα πολλών εκατομμυρίων. Τι είναι για το Βατοπαίδι να δώσει 10 και 20 εκατομμύρια για να Αγιοκατατάξει τον π. Ιωσήφ;

Και άντε μετά να πείσεις τον αφιλοχρήματο Πατριάρχη μας να μην αποδεχτεί το αίτημα.!!!

Επομένως, Πανιερώτατε, ο κίνδυνος αγιοκατάταξης του πλανεμένου μοναχού, είναι άμεσος και τεράστιος. 

Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά και σας και τον Μακαριώτατο και τους άλλους συνοδικούς της Εκκλησίας της Κύπρου να ενεργήσετε τα δέοντα.

No comments:

Post a Comment