Tuesday, February 27, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, προσκληθείς από την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε στη συνεδρίαση πρώην προέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παμμακεδονικών Σπουδών στο Whitestone της Νέας Υόρκης.

Ο σκοπός της συνεδριάσεως ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για την απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από την FYROM, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 12-3 μ.μ. παραπλεύρως του κτιρίου του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απεδέχθη την πρόσκληση των διοργανωτών να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση από τις κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη συμμετοχή του κόσμου.

Την διοργάνωση του συλλαλητηρίου έχουν αναλάβει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και το Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο, που είναι τριτοβάθμια οργάνωση εθνικοτοπικών ομοσπονδιών.”

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος Αμερικής θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο της Παμμακεδονικής.

Άλλωστε ο Άγιος Αμερικής είναι Μακεδόνας και γι’ αυτό το ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία μας είναι πηγαίο και άδολο.

Η προσωπική παρουσία του Αρχιεπισκόπου έχει -ως εικός- βαρύνουσα σημασία, αλλά επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τις κοινότητες για να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο.

Οι ομογενείς στέκονται αλληλέγγυοι με τον Ελληνισμό της μητροπολιτικής Ελλάδας που δεν θέλει να ξεπουληθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι Ελληνική.

Ως εκ τούτου ουδείς νομιμοποιείται να παραδώσει το όνομά της στους Σκοπιανούς, για να θεριέψει τις αλυτρωτικές βλέψεις τους σε βάρος της πατρίδας μας.

Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ, το ένα μετά το άλλο τα εθνικά θεματα πάνε για ξεπούλημα.

Στη Θράκη ο Τούρκος Γενικός πρόξενος Κομοτηνής κατέστη -εκ των πραγμάτων- ο υπερνομάρχης της Θράκης, τους Βορειοηπειρώτες τους εγκατέλειψαν στο έλεος των Ισλαμιστών της Αλβανίας, οι Τσίπρας-Κοτζιάς έχουν συμφωνήσει ήδη με τους Σκοπιανούς όνομα που να περιέχει τον όρο Μακεδονία, ενώ τα Ίμια με τους Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά έγιναν κόκκινα μετά την γκριζοποίηση τους από την ξυνωρίδα Σημίτη-Πάγκαλου.

Ουδείς Έλληνας τολμά πια να πλησιάσει τα Ίμια, ενώ τα Τουρκικά πλοία και αεροπλάνα παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

Όσο για την Κύπρο και την ΑΟΖ της έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Σουλτάνου της Άγκυρας.

Ως εκ τούτου το Συλλαλητήριο της Παμμακεδονικής ένωσης θα στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ιδιαίτερα αν είναι παλλαικό και δυναμικό. 

No comments:

Post a Comment