Wednesday, February 28, 2018

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΚΑΡΠΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΚΑΡΠΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Στις 26 Φεβρουαρίου, στη Βιέννη της Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Διαθρησκειακό Δυνέδριο “Promoting peaceful coexistence and common citizenship”. Το ανωτέρω Συνέδριο στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία, την Αυστρία και το Βατικανό. Κύριος ομιλητής του ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. 

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στον αντισημιτισμό, στις διώξεις κατά των Χριστιανών ανά την Υφήλιο και στις διώξεις κατά των Μωαμεθανών Ροχίνγκυας (Μυανμάρ) και Ουιγούρων (Κίνα). 

Στην περίπτωση των Μωαμεθανών κατονόμασε διώκτες και διωκόμενους, αλλά δεν έγινε συγκεκριμμένος στην περίπτωση των Χριστιανών, παρά το γεγονός ότι οι διώκτες τους έχουν όνομα. 

Καμμιά νύξη για τις χώρες της Μέσης Ανατολής (Συρία, Σομαλία, Τουρκία, Λυβυη κ.ο.κ.) και ειδικά για τη Σαουδική Αραβία, όπου οι Χριστιανοί ΔΕΝ έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα. Ούτε εκκλησίες μπορούν να έχουν, ούτε την Αγία Γραφή να διαβάσουν, μήτε σταυρό να φέρουν στο στήθος. Γιατί αυτή η επιλεκτική αναφορά; Μήπως διότι χαλάει τη μανέστρα των άκαρπων και ατελέσφορων διαθρηκειακών διαλόγων, που καλύπτουν, σαν φερετζές, τους φονταμενταλιστές Σαουδάραβες και τους Μωαμεθανούς γενικά; 

Στην ως άνω ομιλία γίνεται, επίσης, αναφορά στο ότι στα θεμελιώδη κείμενα των παγκοσμίων θρησκειών υπάρχει «η συμπόνια, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η ειρήνη» κ.οκ. Αυτή η εξομοίωση είναι εντελώς απαράδεκτη και πάντη αδικαιολόγητη, για ένα πρόσωπο σαν τον Παναγιώτατο. Από πού ως πού το χριστιανικό «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν», που δείχνει απέραντο σεβασμό στην ελευθερία του ανθρώπου, εξισώνεται με τα πολεμοχαρή κελεύσματα του Κορανίου; 

Οι φονταμενταλιστές του Μωαμεθανισμού, τουτέστιν οι ματοβαμένοι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, του «Ισλαμικού χαλιφάτου», της Μπόκο Χαράμ, της Σαμπάμπ κ.ο.κ. δεν αποτελούν «έκφραση νοσηρής θρησκευτικότητος» του Ισλάμ, αλλά εφαρμόζουν το σκληρό πυρήνα της θρησκείας του Μωάμεθ. Ουδείς των συγχρόνων ιμάμηδων, σε Ανατολή και Δύση, καταδίκασε δημόσια τη διδασκαλία των Μωαμεθανών περί Τζιχάντ, ήτοι «ιερού» πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι, για τους οποίους κόπτονται οι Οικουμενιστές, αποτελούν ΜΟΝΟ προπέτασμα καπνού για να συνεχίζουν ανενόχλητοι το «έργο» τους οι σφαγείς του Μωαμεθανισμού.

No comments:

Post a Comment