Thursday, February 22, 2018

Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ


Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όλα καλά και άγια όσα λέγει το ιστολόγιο “Κατάνυξις” για τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο της Κρήτης, στο σχόλιο του που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης. 

Όντως! Οι προθέσεις των Οικουμενιστών είναι διάφανες και καθόλου συμβατές με την πίστη μας.

Όσο για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βυθίζεται συνεχώς σε ένα οικουμενιστικό παραλήρημα.

Το μόνο που δεν μπορώ να συμφωνήσω είναι ότι δήθεν, ο Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μετά τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου, άλλαξε τη στάση του για τον Οικουμενισμό.

Η βοώσα πραγματικότητα είναι ότι ο Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ έκανε πολύ χειρότερα πράγματα πριν την Σύνοδο της Κρήτης από το να συμμετέχει σε οικουμενιστικά συνέδρια.

1.) Υπενθυμίζω ότι ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε και στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στο Πουσάν και υπέγραψε τα κακόδοξά τους κείμενα, που εκφράζουν ατόφια την προτεσταντική εκκλησιολογία.

2.) Ως μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη στην ενθρόνιση του Πριμάτου του Αγγλικανισμού Τζιάστιν Γουέλμπυ.

3.) Πήγε στη Ρώμη και ετοίμασε ιεροκρυφίως με το Βατικανό την έλευση του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, και 

4.) Συμπροσευχήθηκε κατ’ επανάληψη με αιρετικούς.

Άρα δεν νομίζω ότι είναι ορθό να του δίνεται πιστοποιητικό Ορθοδοξίας για την προκολυμβάρεια εποχή.

Δυστυχώς! Συνειδητός Οικουμενιστής του χειρίστου είδους ήταν πάντοτε.

*****

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο του ιστολογίου “Κατάνυξις”, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου:


ΔΥΟ “ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ” ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙ(ΣΤΙ)ΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του ιστολογίου katanixis.gr
====

Μας έχουν συνηθίσει οι “αγαπώντες και αγαπώμενοι” παθιασμένοι εραστές των διαλόγων της αγάπης, που δεν ονειρεύονται μεταστροφή των αιρετικών στην Ορθοδοξία, αλλά μεταστροφή με την Ορθοδοξία (!!!) σε “επιστημονικές” οικουμενικές ημερίδες.

Τόσο είναι το σκότος της πλάνης όμως που εμποτίζει την σκέψη τους, που προτιμότερο θα ήταν να τις βάπτιζαν Οικουμενιστικές νυχτερίδες ή “Μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά ημερίδες”.

Η διοργάνωση από το CEMES, που είναι εκδοτικός βραχίονας του Ιδρύματος μητροπολίτη Π. Παπαγεωργίου, (στο Δ.Σ. του οποίου μετέχει ο ηγούμενος της Αγ. Θεοδώρας  Θεσσαλονίκης π. Βαρνάβας Γιάγκου και επίτιμος πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης !!!) αποτελεί Οικουμενιστική εγγύηση!  Η αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη, διαλύει πάσαν αμφιβολία!

Μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα, είναι αποκαλύπτική:

6η Συνεδρία
“Οι Εκκλησίες και το Όραμά τους για την Ευρώπη πέρα από την Κρίση.”
Προεδρείο: Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας 
1. Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ

Αγαπητοί φίλοι, γίνεται πλέον φανερό πως μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, έχουν αλλάξει οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

Αποδεχόμενοι τις αποφάσεις της καθίστανται αχυράνθρωποι του Οικουμενισμού, που με κάθε ευκαιρία θα συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις, αύριο μαθαύριο σε συμπροσευχές απροκάλυπτα, και σε κάθε λογής αντιπατερικές και αντορθόδοξες λατρευτικές φιέστες έως και το κοινό ποτήριο. Θα το επιτρέψουμε;

Σήμερα συνεδριάζουν με τους ακαδημαϊκούς τροφούς της Οικουμενιστικής παναίρεσης (Βασιλειάδης, Κωνσταντίνου, Τσομπανίδης & ΣΙΑ).

Αύριο δια του θεσμικού οργάνου τους, θα καθαιρούν τους ομολογητές κληρικούς π. Νικόλαο Μανώλη και π. Θεόδωρο Ζήση. Για ακόμη μία φορά ξεσκεπάζεται πως το κατηγορητήριο είναι πρόφαση. Η μία και μόνη κατηγορία που τους οδηγεί στην καθαίρεση είναι πως είναι Ορθόδοξοι και ως Ορθόδοξοι καταγγέλλουν πατερικώς την παναίρεση του Οικουμενισμού και τους Οικουμενιστές κληρικούς και Αρχιερείς. 

No comments:

Post a Comment