Saturday, February 24, 2018

“ΤΟ ΨΩΝΙΟ” ΤΟΥ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ



“ΤΟ ΨΩΝΙΟ" ΤΟΥ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Καλάμι”:

“Ε - Ε - 'Ερχεται... Ο νέος ''ηγέτης'' της οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ

Ο ένας, ο μοναδικός και ο ανεπανάληπτος, που θα... ''σώσει την Ομογένεια''!

Νέες ''σελίδες δόξας'' σύντομα, από τον αυτόκλητο μεγάλο ηγέτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, που θέλει να...ενώσει τις διαλυμένες-πεθαμένες Οργανώσεις (Ομοσπονδίες) υπό την προεδρία του, χωρίς η Οργάνωσή του να γνωρίζει τίποτα από την ''μυστική διπλωματία'' του κ. πρόεδρου, που γελοιοποιεί και την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης. Θα κάνει την ''αρχηγική του εμφάνιση'' σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας εγκάθετων απατεωνίσκων Βοστώνης. Μπορεί ''η Ομογένεια να χάνεται και οι προέδροι να χτενίζονται'', αλλά ο Πέτρος θέλει να ''σώσει'' τους Ομογενείς με τα...''προσόντα'' του, τιμώντας το ''γκέττο''.. 

ΠΡΟΣ ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ ΑΣΤΟΡΙΑΣ'': Ολόκληρη Νέα Υόρκη, άλλον για να ''προωθήσετε'' ως... ''ηγέτη'' της (διαλυμένης) ''οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ'', δεν βρήκατε; Επρεπε να επιλέξετε έναν γραφικό αστοιχείωτο, γιά να γελά και η εκτός ''γκέτο'' Ομογένεια;;; Να περιμένουμε και ''βαρυσήμαντη αρθρογραφία'' του υποψήφιου μεγαλοπρόεδρου (με την φτωχή γνώση ελληνικής και μηδενική γνώση αγγλικής), που θα γράφει γνωστή κυρία και θα ''υπογράφει'' ο κ. πρόεδρος-ψωνάρα γιά να γελάσει και το ''παρδαλό κατσίκι'' ή θα σοβαρευτείτε και θα μας στερήσετε το γέλιο;;;”

Από καιρό άκουα να μιλούν, στην Αστόρια, για κάποιο που τον χαρακτήριζαν ψώνιο”, που του αρέσει να αυτοπροβάλλεται ως μεγαλοπαράγοντας της Ομογένειας.

Δεν γνωρίζω, αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που αναφέρει το ιστολόγιο “Καλάμι”. 

Σε κάθε περίπτωση προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη και απογοήτευση οι πληροφορίες του ιστολογίου. 

Δηλαδή όντως; Πρόκειται για αγράμματο και φαιδρό υποκείμενο που του γράφει κάποια κυρία -δεν ξέρω σε ποιαν αναφέρεται το “Καλάμι"- ομιλίες και άρθρα και ο οποίος ξέρει υποτυπώδη ή και καθόλου Αγγλικά, ενώ τα Ελληνικά του είναι για κλάμματα; 

Υπάρχουν τόσοι και τόσοι μορφωμένοι άνθρωποι στην Ομογένεια -πολλοί από τους οποίους διαμένουν ή εργάζονται στην Αστόρια, (Καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί, δικηγόροι, επιτυχημενοι επιχειρηματίες κτλ.) και η Ομοσπονδία δεν βρήκε κανένα καλύτερο από ένα φαιδρό και αγράμματο άνθρωπο να εκλέξει ως επικεφαλής της;

Γιατί, άραγε, επελέγη αυτός ο κύριος; Για να γελοιοποιείται η Ομογένεια; Πώς θα την εκπροσωπεί στις Αμερικανικές αρχές για τα δίκαια του Ελληνισμού, αν δεν ξέρει Αγγλικά, ενώ ακόμη και τα Ελληνικά του είναι για κλάμματα;

Από την άλλη η ομοσπονδία σωματείων είναι -στην πραγματικότητα- ομοσπονδία από ταμπέλες, που το μόνον που ξέρει είναι να διοργανώνει παρελάσεις και αυτές με προχειρότητα. Αν δεν ήταν οι κοινότητες της Αρχιεπισκοπής για να δίνουν σοβαρότητα στην παρέλαση η κατάσταση θα ήταν απελπιστική.

Ούτε την ταυτότητα του κυρίου, στον οποίο αναφέρεται το ιστολόγιο, μπορούμε να εξακριβώσουμε -προς το παρόν- με βεβαιότητα, ούτε την ακρίβεια των καταγγελιών. Γι' αυτό και δεν τον αναφέρουμε ονομαστικά και γι' αυτό αποφύγαμε να αναπαράγουμε τη φωτογραφία που χρησιμοποιεί το "Καλάμι". Μόλις, όμως, μάθουμε περισσότερα στοιχεία θα επανέλθουμε.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε διακαώς να μην είναι το πρόσωπο που είναι γνωστό στο γκέτο της Αστόριας ως “το ψώνιο”.

Δεν κάνει να εξευτελίζεται η Ομογένεια!

Και όλα αυτά συμβαίνουν -σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστολογίου το "Καλάμι"-, επειδή ο κ. Αντώνης Διαματάρης (εκδότης και διευθυντής της ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ") θέλει να παριστάνει τον, εκ των παρασκηνίων, μεγαλοπαράγοντα της Ομογένειας.

Ας τον παριστάνει, λοιπόν, αφού το επιθυμεί. Ουδείς ψόγος ή φθόνος, αλλά όχι να γελοιοποιεί την Ομογένεια με την προβολή μη σοβαρών και αγράμματων ανθρώπων.

Επίσης! Και ο κ. Διαματάρης και ο κ. Καλμούκος πρέπει να εξηγήσουν κάποτε στην Ομογένεια για ποιο λόγο ασκούν καταλυτική κριτική εναντίον των μοναστηριών του Γέροντα Εφραίμ.

Αντί να ευχαριστούμε το Θεό, επειδή μας έστειλε ένα Άγιο άνθρωπο που γέμισε την Αμερική με μοναστήρια προπύργια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, τον κατηγορούμε και τον εξουθενώνουμε; Τι κακόν εποίησεν ο Γέροντας Εφραίμ και δέχεται αυτές τις επιθέσεις; Μήπως είναι Οικουμενιστής ή σκανδαλοποιός και όχι άνθρωπος άσκησης και προσευχής; Ασφαλέστατα όχι! Επομένως; Προς τι οι επιθέσεις;

No comments:

Post a Comment