Tuesday, August 24, 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ MISHA ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΟΔΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Misha ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ

==================


Με πολλή χαρά αναδημοσιεύουμε το πιο κάτω σχόλιο του Misha αναφορικά με τη συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.


Στο σχόλιό του ο Misha υπενθυμίζει σε όλους ποια ήταν η στάση που τήρησε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος αναφορικά με την άνευ δίκης και απολογίας εκθρόνιση των 12 Μητροπολιτών.


Η στάση αυτή του μακαριστού Αγίου Γέροντος επηρέασε κατά συνέπεια όλα τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος.


Ας μου επιτραπεί να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία που είχα από το μακαριστό Επιφάνιο αναφορικά με το θέμα. “Τις μέρες που εκθρόνιζαν τους 12 Μητροπολίτες, μου είπε, γνώριζα ότι το τηλέφωνό μου ήταν παγιδευμένο από τη δικτατορία του Ιωαννίδη γι’ αυτό όταν μου τηλεφωνούσαν γνωστοί για να με ρωτήσουν για το θέμα αντί να προσέχω να μη λέγω κάτι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον μου βρήκα την ευκαιρία να τους σέρνω τα δέοντα. Τι παλιάνθρωπους, τι γκάγκστερς, τι ελεεινούς αποκαλούσα τους σφαγείς των 12 Μητροπολιτών”!, μου είπε.


Οσοι γνώρισαν το μακαριστό Γέροντα γνωρίζουν πόσο φειδωλός ήταν στο να χαρακτηρίζει και μάλιστα τόσο σκληρά. (Η δική μου πολύχρονη εμπειρία είναι ότι εκτός από αυτή την περίπτωση δεν θυμάμαι να τον έχω ακούσει να χαρακτηρίζει ποτέ κανένα). Τι δείχνει αυτό; Πόσο πολύ πικράθηκε και αγανάκτησε ο μακαριστός Γέροντας για την αδικία που υπέστησαν οι 12 Μητροπολίτες και η οποία ακόμη συνεχίζει να υφίσταται εν τω προσώπω του μαρτυρικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.


Γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τον σχολιογράφο για την ορθή για το θέμα στάση που κατέγραψε.


*****


Γράφει λοιπόν ο Misha στο σχόλιό του:



Αγαπητέ Οδυσσέα,


χρόνια πολλά για το Πάσχα του καλοκαιριού.


Ίσως δεν είναι άτοπος ο αισιόδοξος χαιρετισμός «Χριστός Ανέστη» τούτες τις μαύρες μέρες που περνά ο τόπος μας.


Επίτρεψε μου μια παρέμβαση στα όσα γράφεις και αφορούν τον διαχειριστή του ιστολογίου «Εγκόλπιο» και τη στάση του έναντι του όντως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος π. Νικοδήμου Γκατζιρούλη.


Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο μακαριστός π. Επιφάνιος, διαμαρτυρόμενος, δεν συλλειτουργούσε με τους καταληψίες των μητροπόλεων των σφαγιασθέντων δώδεκα αρχιερέων.


Τρείς μητροπολίτες που συνδέονταν πνευματικά με τον Γέροντα Επιφάνιο, οι Εδέσσης, Νέας Σμύρνης και Παροναξίας, εξεδήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους για τις αντικανονικές εκλογές των μητροπόλεων Κηφισίας και Ιλίου μη παριστάμενοι στις χειροτονίες τους.


Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο επέδειξαν και αλληλεγγύη προς τον χιλιοταλαιπωρημένο π. Νικόδημο.


Τι θα κάνει ο διαχειριστής του «Εγκόλπιο»; Θα τους χαρακτηρίσει και αυτούς «ψυχασθενείς και γεροντοπαλλήκαρα»;


Τέλος πάντων, νομίζω πως πρέπει να βρεθεί κάποιος να βάλει ένα φρένο τόσο στον εν λόγω κύριο, όσο και στους άλλους πρώην αιρετικούς που παριστάνουν τώρα τα αυτοδιορισμένα μαντρόσκυλα της Εκκλησίας.


Ταυτόχρονα, θα έπρεπε αυτές οι διαμάχες (για την συμμετοχή στις οποίες δεν αισθάνομαι καθόλου όμορφα) να περιορίζονται με εκτός δημοσιότητος επικοινωνίες.


Προσωπικά προσπάθησα να το κάνω και δεν είχα ανταπόκριση.


Ελπίζω να βρεθούν άλλοι ικανότεροι εμού, ώστε ο κουρνιαχτός να καταλαγιάσει και να επέλθει ειρήνευση, γιατί η εικόνα που δίνεται προς τα έξω είναι αντικειμενικά άσχημη και ιδιαίτερα απωθητική.


Κι ο Χριστός είπε γι αυτούς που σκανδαλίζουν τους απλούστερους τη γνωστή τρομερή ρήση...


(Από το ιστολόγιο “Αποτείχιση”)

No comments:

Post a Comment