Thursday, August 26, 2010

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


























Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Ιωάννη Τάτση

================



Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Νεότητος, για το ότι η ως άνω Επιτροπή κατέγραψε όλες τις απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία, έχει σαφή γνώση του θέματος και είναι σε θέση να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους φορείς».


Η Σύνοδος ωστόσο στην ανακοίνωσή της δεν μας ενημερώνει για τη θέση της γύρω από το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι γνωστή η στενή σχέση και συνεργασία του επικεφαλής της αρμόδιας συνοδικής επιτροπής Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου με τους θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ, που εισηγούνται αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος και απορθοδοξοποίησή του. Αλλά και άλλα μέλη της επιτροπής είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΚΑΙΡΟΥ.


Η σημερινή ανακοίνωση γεννά πολλά ερωτηματικά: Ποια είναι τελικά η θέση της Συνόδου για το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών; Γιατί αυτή δεν γνωστοποιείται μέσω του σημερινού Δελτίου Τύπου; Τι θα υποστηρίξουν για το μάθημα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας σε έναν επικείμενο Διάλογο με την κυβέρνηση;


Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε και στην πράξη θα απορρίψουμε δικές τους αποφάσεις για το θρησκευτικό μάθημα, ακόμη κι αν τυπικά ή άτυπα πετύχουν να λάβουν οι αποφάσεις αυτές συνοδική έγκριση.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment