Monday, August 23, 2010

Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ "ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ" ΘΕΟΛΟΓΙΑ










Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ” ΘΕΟΛΟΓΙΑ


Του Ιωάννη Τάτση
===============================

Στον Εσπερινό κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Κυθήρων. Αναφέρθηκε καταρχήν στη μεγάλη μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, ενθυμούμενος την νεκρώσιμη ακολουθία στην οποία και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυθήρων συμμετείχε πριν από 16 χρόνια. Ακολούθως αναφέρθηκε συνοπτικά στο βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και έκανε εκτενή αναφορά σε μερικές από τις διδαχές του «Αγίου του Θεού».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην σύγχρονη «μεταπατερική θεολογία» λέγοντας: «Στις μέρες μας υπάρχει πολλή σύγχυση. Θέλουν να θέσουν την πατερική θεολογία στο χρονοντούλαπο. Καλοί ήταν οι Πατέρες, λένε, αλλά είναι περασμένες αυτές οι εποχές». Τόνισε δε ότι η πατερική θεολογία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και γι’ αυτό είναι διαχρονική, και καμία θεολογία των πανεπιστημιακών εδράνων δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Προέτρεψε δε όλους να παραμείνουν προσηλωμένοι στην ορθόδοξη θεολογία των αγίων Πατέρων.

Αναφέρθηκε επίσης στον οικουμενισμό χαρακτηρίζοντάς τον ως «χοάνη θρησκειών και χριστιανικών ομολογιών» από την οποία προέρχεται μία «θρησκεία» που επιδιώκει να επικρατήσει παντού. Κάθε τέτοια όμως κίνηση είναι αντίθετη, τόνισε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, τόσο με την διδασκαλία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όσο και με σύνολη την ορθόδοξη Παράδοσή μας.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment