Thursday, April 7, 2022

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΟΥΦΡΙΟ


 ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΟΥΦΡΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το ιστολόγιο του κ. Ηλία Αναστασιάδη μας πληροφορεί ότι ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεόδωρος Bubnyuk δήλωσε:


“Φίλοι μου! Δύο ακόμη θρησκευτικές κοινότητες του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή της Πολτάβα, μαζί με τον εφημέριό τους, προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. θρησκευτικές κοινότητες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Fedorivka και της Ανάληψης του Κυρίου στο χωριό Klymivka, στην περιοχή της Πολτάβα (πρώην Karlivsky), αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία του κράτους-τρομοκράτη, της Ρωσίας, και να ενταχθούν στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Εφημέριος: ο ιερέας Dmitry Gnilosir.


Συγχαίρω ειλικρινά τις αποφάσεις των κοινοτήτων και τον εφημέριο! Πιστεύω ότι το να παραμείνεις σήμερα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ευλογεί τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού, να κάθεσαι σιωπηλός και να περιμένεις τη «λύση», όπως κάνει σήμερα η ιεραρχία της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, είναι έγκλημα".


Σχετική πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3193045437679336&id=100009217334803


Αφού η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία και προβαίνει σε μακρά και συστηματική σειρά βιαιοτήτων και γενοκτονιών σε βάρος του Ουκρανικού λαού, φυσικώ τω λόγω δημιουργείται αντίδραση εναντίον του Πατριαρχείου της Μόσχας.


Κρίμα μόνον επειδή χάνονται τόσες αθώες ψυχές αλλά και διότι η ηγεσία του Πατριαρχείου Μόσχας συντάσσεται με το άδικο και τους εισβολείς.

No comments:

Post a Comment