Wednesday, April 27, 2022

ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ



ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Την λαμπροφόρο ημέρα της Εγέρσεως του Σωτήρος βρήκαν αυτή τη φορά οι Οικουμενιστές να αμαυρώσουν. Είναι φυσικό γι’ αυτούς, γιατί έχουν βάλει το μικρόβιο βαθιά μέσα την καρδία  τους. 


Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται δεύτερη ερμηνεία. Ανήμερα της αγρυπνίας για την Ανάσταση του Χριστού, βρέθηκε σε επίσημη και περίοπτη θέση ο εκλαμπρότατος κ. Μασσιμιλιάνο Παλινούρο, “αποστολικός βικάριος”, ήγουν “επίσκοπος” του Πάπα στην Πόλη, που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά την πρόσφατη εκδημία του προκατόχου του. 


Τον είδαμε στις φωτογραφίες κοκκινοσκούφη, με τη μάσκα του, το δακτυλίδι του και τη λαμπαδούρα του ανά χείρας επί θρόνου υψηλού στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βασιλεύουσα. 


Ήταν, βλέπετε, υψηλός προσκεκλημένος και όχι

αυτόκλητος ούτε απρόσκλητος. Αυτοί που τον προσκάλεσαν λησμόνησαν (;) ότι πρόκειται περί αιρετικού, τουτέστιν κακόφρονος και ναυαγήσαντος περί την πίστιν; 


Οι ιεροί κανόνες είναι σαφείς και κρυστάλλινης διαύγειας αναφορικά με την παρουσία αιρετικών στις

λατρευτικές συνάξεις των Ορθοδόξων. 


Ο 45ος κανόνας των αγίων Αποστόλων λ.χ. τονίζει ότι επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος, αν προσευχηθεί μαζί με αιρετικούς, μόνο να αφορίζεται κι αν επέτρεψε σ’ αυτούς να ενεργήσουν κάτι ως κληρικοί να καθαιρείται. 


Ακούσατε χριστιανοί: - να καθαιρείται! 


Και ένας άλλος ιερός κανόνας, ο 33ος της Λαοδικείας σαφώς ευκρινώς και απεριφράστως κράζει και βοά: Ότι δεν πρέπει να συμπροσευχόμαστε με τους αιρετικούς και τους σχισματικούς. 


Ο κόσμος καίγειται και οι Οικουμενιστές με πρωτοφανές πείσμα και αταλάντευτη μεθοδικότητα νυκτός τε και ημέρας προωθούν τα άνομα σχέδια τους. Να θυμούνται όμως ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο …` 

No comments:

Post a Comment