Saturday, August 18, 2018

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την αρχή έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Μόλις πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των δύο αιχμάλωτων στρατιωτικών την απέδωσε σε θαύμα της Παναγίας.

Ακολούθησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας που μίλησε στο ίδιο μήκος κύματος.

Στην συνέχεια πολλοί Μητροπολίτες στα κηρύγμάτα τους αναγνώρισαν ομοθυμαδόν ότι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών είναι θαύμα και δώρο της Υπερμάχου Στρατηγού.

Παράλληλα το διαδίχτυο και τα κοινωνικά μέσα διχτύωσης πήραν φωτιά με πολλές χιλιάδες αναρτήσεις και σχόλια που όλα μιλούσαν για το δώρο της Παναγίας στο έθνος μας.

Από το χώρο της Εκκλησίας υπήρξε μόνον μία θλιβερή εξαίρεση, που έβγαλε μούγγα και δεν μίλησε για το θαύμα της Παναγίας.

Περιττόν να αναφέρω ότι η εξαίρεση αφορά τον διά τας πολλάς και φρικτάς ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη. 

Πρόκειται όχι μόνον για τον χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που γνώρισε η Ελλαδική Εκκλησία, αλλά για τον χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που θα μπορούσε ποτέ να έχει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Την ώρα που όλοι μιλούσαν για το θαύμα της Παναγίας, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος -γράφε Συριζώνυμος- επέλεξε να συναντηθεί με την περιφερειάρχη Αττικής Δούρου. Έτσι έρχεται αρωγός της προσπάθειας των άθεων, εθνομηδενιστών, Εκκλησιομάχων και ανίκανων κυβερνώντων, η εικόνα των οποίων στραπατσαρίστηκε εξαιτίας της προδοσίας της Μακεδονίας και της εκατόμβης των θυμάτων στις πυρκαγιές της Αττικής.

Αυτός είναι δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης Ιερώνυμος. Η εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα το όνομά του. Το ίδιο και η Ιστορία του Ελληνικού έθνους.

1 comment:

  1. Στο ηρωικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τους πεντέμισι μήνες που κρατούνταν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών.

    Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «είναι ένα δώρο της Παναγίας μας προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν, στην πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες, για αυτό ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να καλωσορίσουμε τα παιδιά μας και να ευχηθούμε να προχωρήσουν με σύνεση, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια, όπως πέρασαν μέσα στη φυλακή χωρίς να δείξουν υποχώρηση». Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή όλος ο κόσμος να έχει την ευλογία της Παναγίας.

    Πηγή: Ιερώνυμος: Δώρο της Παναγίας προς τις μητέρες που υπέφεραν η αποφυλάκιση των στρατιωτικών | iefimerida.gr

    ReplyDelete