Sunday, July 9, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣκόπων



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣκόπων

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε αποκαλυπτικό άρθρο του, στην “Καθημερινή”,  αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ:

“Πολλά έχουν γραφτεί και περισσότερα έχουν ειπωθεί για την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου, συγχρόνου μαθήματος των Θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα θέμα που συνιστά και την αφορμή για να αναδειχθούν οι παθογένειες του σχολείου της εποχής μας, οι πρόχειρες προσεγγίσεις αλλά και η ιδεολογικοποίηση του ρόλου της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία. 

Αυτό που συνιστά απόλυτη προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί ένα αναβαθμισμένο μάθημα, το οποίο θα κρατά υψηλό το ενδιαφέρον των μαθητών και θα προσφέρει τα μέσα στους διδάσκοντες καθηγητές να αναπτύξουν τις πτυχές όχι μόνο της Ορθοδοξίας, αλλά και των υπολοίπων θρησκειών, μονοθεϊστικών ή μη.

Αλλωστε, οι ανάγκες και οι προκλήσεις των τελευταίων ετών προσφέρουν πλούσια επιχειρήματα για την ορθή γνώση της θρησκείας, για τον παγκόσμιο ρόλο της και κυρίως για τη συμβολή της στην επικράτηση της ειρήνης και της προόδου. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα: Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως, κυρίαρχο στοιχείο του αυτοπροσδιορισμού τους είναι οι θρησκευτικές τους παραδόσεις, τα έθιμά τους, η γλώσσα και ο πολιτισμός τους. 

Οταν καταστρέφονται αίθουσες, περιουσίες του Δημοσίου, ευτελίζονται συνειδήσεις και καταδικάζονται τα παιδιά για τις σεξουαλικές ή ιδεολογικές τους προτιμήσεις, τότε ποια παιδεία έχουμε δημιουργήσει;” 

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
________

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άλλοι συνωμότες ιεράρχες που τον δορυφορούν (Ύδρας, Μεσογαίας, Μεσσηνίας κτλ.) διαπίστωσαν ότι αποδεκατίστηκαν στη συνείδηση των πιστών εξαιτίας της παρέμβασής τους για το Πρόγραμμα Σπουδών του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων. Γι’ αυτό ρίχθηκε στη μάχη η τελευταία εφεδρεία της παράταξης της αισχύνης τουτέστιν ο επικρατέστερος δελφίνος του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Ως γνωστόν το θεολογικό εκτόπισμα του Σεβ. Νέας Ιωνίας είναι κάτω του μετρίου. Άρα, αν οι παρεμβάσεις του πανέξυπνου και θεολογικά συγκροτημένου Σεβ. Μεσογαίας δεν έπεισαν -πολλώ μάλλον του Σεβ. Ύδρας-, είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο Σεβ. Νέας Ιωνίας μπορεί να ξελασπώσει το στρατόπεδο της αισχύνης που επιδιώκει να πριμοδοτήσει τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους στο ανόσιο έργο τους να μετατρέψουν σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό το μάθημα των Θρησκευτικών.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΩΡΑΙΣΘΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ
________


Τι μας λέγει, λοιπόν, ο Σεβασμιώτατος;

Ότι είναι αναγκαία η εκμάθηση των θρησκειών για να κατανοήσουμε γιατί υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ομοφυλοφίλων και των δεν συμμαζευόμαστε! 

Ώστε αυτός είναι ο σκοπός του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Και εμείς που νομίζαμε ότι σκοπός ήταν η αναφορά στο Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους! Κάναμε λάθος φαίνεται. Ας είναι. Δεν μας εξήγησε ο Σεβασμιώτατος πώς θα αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις που προωθούν οι άλλες θρησκείες -και όχι βεβαίως ο Χριστιανισμός- με την εκμάθηση των θρησκειών. 

Θα γίνει, άραγε, κριτική προσέγγιση - αναίρεση των θρησκειών ή θα γίνει προσπάθεια να αποενοχοποηθούν οι άλλες θρησκείες από τα σκιερά τους σημεία και θα οδηγηθούν τα παιδιά να πιστέψουν ότι η αληθινή φύση του Ισλάμ είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος;

Προφανώς θα γίνει το δεύτερο. Αυτό που προτείνει, δηλαδή, ο Σεβασμιώτατος είναι να αποκρυβεί από τα παιδιά μας η αληθινή φύση των άλλων θρησκειών -και δη του Ισλάμ- και να δικαιωθούν όλες οι θρησκείες ότι δήθεν συντελούν στην πρόοδο του ανθρώπου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
__________

Ένα δεύτερο σημείο είναι όσα αναφέρει ο Σεβασμιώτατος για τον σεξουαλικό προορισμό των μαθητών. Από πότε η Εκκλησία οφείλει να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως τα αντιλαμβάνεται ο Διαφωτισμός και η κουλτούρα της Νέας Εποχής;

Το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους ομοφυλόφιλους, Σεβασμιώτατε, είναι ακριβώς το ίδιο όπως και προς κάθε άνθρωπο. Ο νόμος μπορεί να επιτρέπει την οποιαδήποτε εκδήλωση σεξουαλικής συμπεριφοράς του ανθρώπου. Η Εκκλησία, όμως, δεν πορεύεται ούτε με τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ούτε με τις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας. Πορεύεται μόνον με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Και το Ευαγγέλιο, Σεβασμιώτατε, είναι σαφέστατο αναφορικά με το ότι η εγκράτεια είναι απαραίτητος όρος εισόδου στη Βασιλεία των Ουρανών. Η διάταξη αυτή του Ευαγγελίου αφορά όλους ανεξαίρετα, άνδρες και γυναίκες, έγγαμους και άγαμους, ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.

Αν το μάθημα των Θρησκευτικών δεν δίνει αυτό το μήνυμα στα παιδιά τότε καλύτερα να σταματήσει να διδάσκεται στα σχολεία. Είναι απείρως προτιμότερο να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών παρά να διδάσκεται σαν προσπάθεια να θεωρηθεί η μόνη αληθινή θρησκεία σαν μια από τις πολλές θρησκείες και αν αντικείμενο των Θρησκευτικών θα είναι η κατοχύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και όχι η ηθική του Ευαγγελίου.

No comments:

Post a Comment