Thursday, July 13, 2017

BΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 112



ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
_________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 112, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017, σσ 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έχουμε στα χέρια μας το 112 τεύχος του καλού και παραδοσιακού περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

Πολύς ο κόπος για την έκδοση του περιοδικού που είναι καρπός του μόχθου και της επιμέλειας του κ. Ανδρέα Κυριακού, τέως λυκειάρχη, Εκδότη του περιοδικού  και Γενικού Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”.

Το τεύχος χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το πρώτο αναφέρεται σε πνευματικά θέματα (βίους Αγίων, τη θεολογία των εικόνων, σύγχρονες Άγιες μορφές κτλ..)

Το δεύτερο μέρος είναι αφιέρωμα στα πεντακόσια χρόνια του Προτεσταντισμού και περιλαμβάνει 18 άρθρα που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα που αφορά τον Προτεσταντισμό.

Είναι σημαντικό το ότι ο κ. Κυριακού κατορθώνει να εξασφαλίζει σε κάθε τεύχος  ένα μεγάλο αριθμό συνεργατών που τους διακρίνει θεολογική επάρκεια και παραδοσιακό φρόνημα και έτσι μπορεί να δίνει στους αναγνώστες του περιοδικού κείμενα που συνιστούν αληθινή ορθόδοξη μαρτυρία.

Η “Ορθόδοξη Μαρτυρία” είναι ένα αντιοικουμενιστικό περιοδικό που προμαχεί για 37 χρόνια τώρα εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που κατατρώγει τα σπλάχνα της Εκκλησίας από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι αναγνώστες του ιστολογίου μπορούν να διαβάσουν το περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/112_Spring_Summer_2017.pdf

No comments:

Post a Comment