Saturday, March 25, 2017

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Του Γιώργου Τραπεζιώτη
=====

Η υπέρτατη πρόκληση! Προεκλογική φιέστα του Ερντογάν στο λίκνο της Ορθοδοξίας

Την ημέρα του πάνδημου πένθους των χριστιανών ο «σουλτάνος» θα προσευχηθεί μαζί με οπαδούς του στον Αλλάχ (για να κερδίσει στο δημοψήφισμα!) μέσα στον ιστορικό ιερό ναό της Κωνσταντινούπολης

Ως σήμερα αρκείτο σε απειλές, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα συσπειρώσει στο πλευρό του τις πιο ακραίες φωνές της Τουρκίας εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. Τώρα όμως ο Ερντογάν δεν διστάζει να τραβήξει τα πράγματα «στα άκρα», προκαλώντας με σκαιό τρόπο το χριστιανικό θρησκευτικό συναίσθημα, καθώς διοργανώνει τη Μεγάλη Παρασκευή μουσουλμανική προσευχή (!) μέσα στην Αγία Σοφία!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu» ο Ερντογάν, προκειμένου να κάνει επίδειξη της κυριαρχίας του εν όψει της μάχης της κάλπης, ίσως προβεί σε μια τέτοια κίνηση συνοδευόμενος από μερίδα φανατικών οπαδών του, για να κερδίσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις. «Η παράσταση μάλιστα που επιθυμεί να δώσει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία θα είναι και η τελική» έγραφε η δημοσιογράφος Ζεϊνέπ Γκιουρτσελί, η οποία σημειώνει: «Θα έχει ξεκάθαρο στόχο να πείσει τους Τούρκους να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα (...) μετατρέψει τον πρόεδρο της χώρας σε σουλτάνο».

ΠΗΓΗ:

dimokratianews.gr

No comments:

Post a Comment