Thursday, March 23, 2017

ΓΙΑΤΙ ΑΦΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ;



ΓΙΑΤΙ ΑΦΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ; 


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατο σχόλιο του “Ορθόδοξου Τύπου” αφρίζει κυριολεκτικά από λύσσα -με την γνωστή παφλάζουσα εμπάθεια που διακρίνει τον σεβαστό μας π. Βασίλειο Βολουδάκη- επειδή απέδειξα με ακαταμάχητα επιχειρήματα ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” έγινε όργανο του π. Βασίλειου για να προωθήσει το κόμμα “Κοινωνία”

Η πρόσφατη έκρηξη του ηφαίστειου του μένους του π. Βασιλείου εξηγείται επειδή έλεγξα την προπαγάνδα υπέρ του κόμματος “Κοινωνία” που κάνει από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου” ο π. Βασίλειος αλλά και ο υπογράφων με τα αρχικά Μ.Β. (Μήπως ο γυιός του π. Βασιλείου κ. Μανώλης Βολουδάκης;) 

Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία ενός πατέρα όταν θίγεται το παιδί του, συνειδητοποιώ ότι ενοχλείται αφόρητα επειδή τους χαλώ τη μανέστρα της προπαγάνδας υπέρ του κόμματος "Κοινωνία”, κατανοώ την αιτία του θυμού του επειδή έβγαλα στο φως τις εργώδεις προσπάθειές του να αποπροσανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε πόλεμο εναντίον της Πατριαρχικής Πράξης του 1928 και να τον καταστήσει όργανο της προπαγάνδας του λιλλιπούτειου κόμματος “Κοινωνία”, που λειτουργεί ως νεροκουβαλητής του άθεων του Τσίπρα. 

Ο ίδιος, όμως, ο αγαπητός μας π. Βασίλειος, οφείλει να αντιληφθεί ότι ένας χριστιανός -πολλώ μάλλον ένας κληρικός- δεν είναι επιτρεπτό να εκτρέπεται με θηριώδη εμπάθεια και να λέγει ασύστολα ψέμματα και να συκοφαντεί τόσο ξεδιάντροπα.

Στο στρεψόδικο αυτό άρθρο, ο σεβαστός μας π. Βασίλειος, ισχυρίζεται ότι “ουδέποτε έγραψα κάτι εναντίον της Μασωνίας”.!!! 

Ας κρίνει ο αναγνώστης την αλήθεια του ισχυρισμού, αφού διαβάσει το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο -ένα από τα πολλά που έγραψα στο ιστολόγιο μου αλλά και στην ομογενειακή εφημερίδα “Πρωινή”, που αναφέρονται στη Μασωνία και που επιγράφεται “Σχόλιο για την καταδίκη της Μασωνίας από τη Σύνοδο”:

“Η μασωνική και η χριστιανική ιδιότητα είναι παντελώς ασυμβίβαστες.

Η μασωνία δεν είναι φιλανθρωπική ή επαγγελματική οργάνωση. Ούτε καν αίρεση. Είναι άλλη θρησκεία. Οπως ουδείς μπορεί να είναι Ορθόδοξος και Βουδδιστής ταυτόχρονα, έτσι κανένας δεν μπορεί να είναι Ορθόδοξος και μασώνος.

Οποιος, λοιπόν, έχει συγκεκριμένα στοιχεία ότι οποιοσδήποτε κληρικός είναι μασώνος έχει υποχρέωση να τα καταθέσει στη Σύνοδο για να καθαιρεθεί.” 

Ερωτώ: Το άρθρο δεν αναφέρεται στη Μασωνία; Δεν καταδικάζει τη Μασωνία ως αντιχριστιανικό σύστημα παντελώς ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του χριστιανού; Δεν διατυπώνω την πεποίθηση ότι όσοι κληρικοί είναι αποδεδειγμένα μασώνοι πρέπει να καθαιρούνται;

Και όμως! Ο σεβαστός π. Βασίλειος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έγραψα κάτι εναντίον της Μασωνίας.!!!

Είναι, λοιπόν, ή δεν είναι αδίστακτος συκοφάντης και ξετσίπωτος ψεύτης ο π. Βασίλειος;

Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στη διαδικασία της απάντησης του πιο πάνω ερωτήματος. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του αναγνώστη.

Τελειώσαμε με τις αθέμιτες μωροφιλοδοξίες του Voloudakis clan?

Ασφαλέστατα όχι! Έχουμε υπόψη να γράψουμε σειρά άρθρων με τα οποία θα αναιρέσουμε τις πλάνες του π. Βασίλειου, τον πρωταγωνιστικό και καταχθόνιο του ρόλο στον “Ορθόδοξο Τύπο” και το μέγεθος της ζημιάς που προξενεί στον αντιοικουμενιστικό αγώνα. 

Και πώς θα μπορούσα άλλωστε να σιωπήσω; Δεν θα με έτυπτε η συνείδησή μου διότι δεν έλεγξα την πολυσχιδή Βολουδάκεια ανομία; “Επιβαλλόμενον καθήκον και γαρ” στο οποίο δηλώνω αποφασιστικά και αμετάκλητα παρών. 

Εννοείται, φυσικά, ότι ο έλεγχος αυτός δεν θα υιοθετήσει την εμπάθεια, τον συκοφαντικό οίστρο και τα ασύστολα ψεύδη που μετέρχεται ο π. Βασίλειος. Με απόλυτο πάντοτε σεβασμό και χριστιανική αγάπη προς το σεπτό πρόσωπο του π. Βασιλείου θα ελέγχουμε τις κακοδοξίες του και τις ακρισίες του, τα λάθη και τις αστοχίες του, χωρίς ύβρεις, χωρίς χαρακτηρισμούς και χωρίς εμπάθεια. Όπως έχουμε χρέος.

No comments:

Post a Comment