Tuesday, November 22, 2016

Ο ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ


Ο ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο γλοιώδης υφυπουργός Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, με πρόσφατες δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι είναι εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Παράλληλα ζήτησε το χτίσιμο πολλών τζαμιών για τους λαθρομετανάστες και είπε διάφορες φαιδρότητες για τη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών.

Ουδείς εκπλήττεται για τη συμπεριφορά του. Πρόκειται για γλοιώδες υποκείμενο και κούφο άνθρωπο, χαρακτηριστική περίπτωση “εξυπνάκια”, που προσπαθεί με διάφορα ευφυολογήματα και νεορθόδοξες και αριστερές κορώνες να εντυπωσιάσει τους ακροατές του.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι ουδεμία επιρροή προς την ορθή κατεύθυνση για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρόκειται να ασκήσει. 

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την προσφυγή που κατέθεσε η ΠΕΘ στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών επειδή εξέλιπε κάθε ελπίδα να υπάρξει καλή θέληση εκ μέρους της κυβέρνησης. 

Παράλληλα δεν μπορούμε δυστυχώς να ελπίζουμε σε οποιαδήποτε θετική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών επειδή τα έκανε πλακάκια με τον Γιαγκάζογλου, τους ΚΑΙΡΟΣκόπους και τους άθεους κρατούντες.

Η δικαστική οδός είναι ο ένας πυλώνας της αντίστασης εναντίον όσων βυσσοδομούν εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο δεύτερος πυλώνας αντίστασης είναι η μαζική άρνηση των θεολόγων να εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Η ΠΕΘ πρέπει να εκδώσει Ανακοίνωση και να ζητήσει από όλους τους θεολόγους να αρνηθούν να εφαρμόσουν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Αν η ανταπόκριση είναι μαζική κατά χιλιάδες η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τους επιβάλει κυρώσεις και παράλληλα θα ακυρωθεί στην πράξη η διδασκαλία των Θρησκευτικών με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Η τελική λύση του προβλήματος, όμως, θα έρθει όταν υπάρξει πολιτική αλλαγή και η χώρα απαλλαγεί από τους Τσιπροκαμμένους. Κάθε δευτερόλεπτο παραμονής τους στην εξουσία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους όχι μόνον για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αλλά για όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment