Friday, November 25, 2016

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο Orthodoxia.Info, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Γ. Φερδή:

“Με Πατριαρχικό συλλείτουργο γιόρτασε και φέτος τα γενέθλιά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο Β’ που τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη.

Με τον εορτάζοντα Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Πηλουσίου κ. Νήφων, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Γουινέας κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Αξώμης κ. Πέτρος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Σουδάν κ. Σάββας ενώ στο ιερό βήμα παρέστη ο εψηφισμένος Επίσκοπος Βαβυλώνος και νέος Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου κ. Θεόδωρος.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεόδωρος δέχτηκε ευχές από όλους για τα γενέθλιά του, ανταποδίδοντας πάντα με το μεγάλο Πατριαρχικό χαμόγελό του.”

Δεν μας φτάνουν τα πρόσφατα πανορθόδοξα ρεζιλίκια με τον εορτασμό των γενεθλίων του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου τώρα ακούμε και για τον εορτασμό των γενεθλίων του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.!!!

Μπορούμε να μάθουμε, Μακαριότατε Αλεξανδρείας, ποιος από τους προκατόχους σας γιόρταζε γενέθλια και όχι ονομαστική εορτή;

Γνωρίζετε κανένα Άγιο της Εκκλησίας που μας άφησε παρακαταθήκη να γιορτάζουμε γενέθλια;

Γενέθλια γιορτάζουν οι επίσκοποι των χωρών που ζούσαν στο σιδηρούν παραπέτασμα επειδή το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς ήθελε να σβήσει την ονομαστική εορτή  από τη συνείδηση του ευσεβούς λαού και έτσι καθιερώθηκαν τα γενέθλια. Για ποιο λόγο εξακολουθούν να γιορτάζουν γενέθλια οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών που βρίσκονταν πριν μερικές δεκαετίες υπό τον κομμουνιστικό ζυγό;

Αλλά τέλος πάντων αυτοί. Εσείς, Μακαριότατε Αλεξανδρείας, πού τη βρήκατε αυτή την παράδοση του εορτασμού των γενεθλίων σας;

No comments:

Post a Comment