Monday, November 28, 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, δεν θα εορτάσει ούτε φέτος τα ονομαστήριά του, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Με τον τρόπο αυτό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Καστοριάς, που πλήττεται τόσο από την κρίση.

Θα αρκεστεί μόνο στην τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, σε κάποιον Ιερό Ναό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.”

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον σεμνό Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ για τον τρόπο εορτασμού των ονοματηρίων του. Σε αντίθεση με άλλους αρχιερείς που δεν έχουν καμία συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών και διοργανώνουν πολυαρχιερατικές φιέστες για τα ονοματήρια τους, ο Σεβ. Καστορίας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ιεράρχη που έχει την ευαισθησία να στέκεται αλληλέγγυος με τα προβλήματα του ποιμνίου του.

Ταυτόχρονα δεν κρύβουμε την απογοήτευσή μας επειδή ο Σεβ. Καστορίας συμμετείχε στη Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψε το κακόδοξο κείμενο που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον.

Και όχι μόνον το έκανε αυτό αλλά και προσπάθησε στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας να δικαιολογήσει τη στάση του διαβάζοντας απόσπασμα από βιβλίο που έγραψε πριν δεκαετίες ο κ. Τσελεγγίδης το οποίο -όπως δήλωσε επανειλημμένα- δεν τον εκφράζει.

Γιατί, Σεβασμιότατε Καστορίας, μας πικραίνετε τόσο;

No comments:

Post a Comment