Monday, June 17, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

(Χαράς Ευαγγέλια)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από την Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Θρόνου εξεδόθη η ακόλουθη Ανακοίνωση που προξένησε μεγάλη χαρά σε όλους τους ορθόδοξους πιστούς ανά την υφήλιο:

“Διαρκουσῶν τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, τό ἀπόγευμα τῆς σήμερον, Πέμπτης, 13ης τ.μ., αὕτη κατέταξεν εἰς τό ἁγιολόγιον τῆς Ἐκκλησίας τόν Ἀρχιεπίσκοπον Συμφερουπόλεως Κριμαίας Λουκᾶν τόν θαυματουργόν ἰατρόν, κατόπιν ἐπισήμου αἰτήσεως τῆς Αὐτοῦ Μακαριότητος τοῦ Μητροπολίτου Κιέβου καί πάσης Οὐκρανίας κ. Ἐπιφανίου.”

Ο λαός του Θεού τιμά υπερβαλλόντως τον μεγάλο σύγχρονο αντιοικουμενιστή Άγιο της Εκκλησίας της Ρωσσίας Λουκά τον ιατρό και θαυματουργό.

Η τιμή που του αποδιδει ο λαός του Θεού είναι πολύ μεγάλη. 

Σε ελάχιστα χρόνια έγινε γνωστός και αγαπητός, όχι μόνον στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ρωσσίας και της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και μεταξύ των Ελληνόφωνων Εκκλησιών.

Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνετέλεσαν αποφασιστικά για να πραγματοποιηθεί η επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Λουκά.

Δοξάζουμε τον Άγιο Θεό που φανερώνει στις μέρες μας τόσο μεγάλους Αγίους και παρακαλούμε τον Άγιο Λουκά να πρεσβεύει υπέρ της ημετέρας σωτηρίας και της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο με αφορμή το Ουκρανικό.

No comments:

Post a Comment