Friday, June 24, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη και μεγάλο σκανδαλισμό οι πιστοί πληροφορούνται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αλλά και άλλοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου, τηρούν πολύ ενδοτική και οικουμενιστική γραμμή αναφορικά με το κείμενο που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος μάχεται τον καλό αγώνα της πίστεως ουσιαστικά μόνη και δέχεται τις μη κατά Θεόν επιθέσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ο οποίος επιμένει σθεναρά να χρησιμοποιηθεί ο όρος Εκκλησία για τους αιρετικούς.

Οίκοθεν νοείται ότι ο οικουμενιστής Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας με την παρέμβασή του προσπάθησε να δώσει θεολογικό στήριγμα στην κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας αφού έτσι δικαιώνει τον κακόδοξο βίο και την οικουμενιστική πολιτεία του ιδίου και του Φαναρίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τις αστείες και κακόδοξες παρεμβάσεις του σεκοντάρει τους οικουμενιστές και λιτανεύει την αμάθεια και τη φαιδρότητά του και προκαλεί θυμηδία στα μέλη της Μεγάλης Συνόδου.

Η Εκκλησία της Σερβίας εισηγείται να αποσυρθεί το κείμενο από τις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου και να παραπεμθεί σε μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο για να συζητηθεί μαζί με τα άλλα θέματα που παραμένουν εκκρεμή προς συζήτηση όπως είναι η Ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου και τα Δίπτυχα.

Η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με γράμματα χρυσά τους αγώνες της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι η μόνη παραδοσιακή Εκκλησία που συμμετέχει στις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου αφού οι άλλες δύο παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες της Γεωργίας και της Βουλγαρίας επέλεξαν να απέχουν των εργασιών της.

Η πρόταση της Εκκλησίας της Σερβίας θέτει τους οικουμενιστές μπροστά στο δίλημμα είτε να ενδώσουν στις κατά Θεόν τροποποιήσεις που εισηγείται η Εκκλησία της Ελλάδος είτε να αποσύρουν το κακόδοξο κείμενο και να δεχτούν έτσι ακόμη ένα πλήγμα μετά την αποχή τεσσάρων Εκκλησιών από τις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου.

No comments:

Post a Comment