Wednesday, June 29, 2016

ΕΞΙ ΚΥΚΚΩΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ


ΕΞΙ ΚΥΚΚΩΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

Tου θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Έμπλεοι ενθουσιασμού δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού τύπου μετέδωσαν από τη Σύνοδο του Κολυμβαρίου: «Στη Σύνοδο συνέβη το εξής πρωτόγνωρο γεγονός: Έξι (6) επίσκοποι προερχόμενοι από την Μονή της Παναγίας του Κύκκου συμμετείχαν στις εργασίες της». Δεν θα διαφωνήσουμε με τον δημοσιογράφο που «ξετρύπωσε» την εντυπωσιακή, ομολογουμένως, πληροφορία. 

Τω όντι, στην ως άνω σύναξη, συμμετείχαν, εκ μέρους της κατά Κύπρον Εκκλησίας, οι μητροπολίτες Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, Κυρηνείας Χρυσόστομος και Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ενώ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας οι Καλής Ελπίδος Σέργιος, Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και Κυρήνης Αθανάσιος. Όμως, όταν αφήσουμε στην άκρη τους αριθμούς κι αρχίσουμε να μετράμε τα πράγματα με όρους θεολογικούς τα πιο πάνω μαθηματικά δεδομένα δεν μας εντυπωσιάζουν, ούτε μας προξενούν κανενός είδους ενθουσιασμό. Σκεφθείτε πόσοι ήταν οι Παπικοί αντιπρόσωποι στην ψευδοσύνοδο της Φερράρας –Φλωρεντίας του 1438-39, πόσοι αριθμητικά ήσαν οι λατινόφρονες «Ορθόδοξοι» κι ότι μόνο ΕΝΑΣ ήταν ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Τελικά ΜΟΝΟΣ του αυτός, εις αλλά λέων, γκρέμμισε τα αιρετικά τείχη της  Ιεριχούς και μελώδησε μέλος εναρμόνιον Θεολογίας. ΑΥΤΟΣ είναι που ανάγκασε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης Ευγένιο Δ΄να ομολογήσει: itaque nihil fecimus («όθεν εποιήσαμεν ουδέν») κι όχι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, που είχαν εν τω μεταξύ μετατραπεί σε αγέλη του Παπισμού. 

Στους Πανιερωτάτους μητροπολίτες που προέρχονται από την παλαίφατη Μονή του Κύκκου και δη στον Καθηγούμενο κ. Νικηφόρο απλώς θυμίζουμε την επιγραφή που (όπως αναφέρει το βιβλίο του προφήτη Δανιήλ) εμφανίστηκε στον τοίχο την ώρα που, διασκέδαζε με τους καλεσμένους του ο βασιλιάς της Βαβυλώνος Βαλτάσαρ: Μενέ, θεκέλ, φαρές. 


Τους υποβάλλω επίσης το ερώτημα: Πανιερώτατοι,γιατί δεν υπεραπισθήκατε την πίστιν την αμώμητον και αφήσατε να αλωνίζουν οι οικουμενιστές; Ήταν ανάγκη να ονομάσετε «Εκκλησίες» τον εκπεσόντα της αληθείας Παπισμό, τον κακόφρονα και κατακερματισμένο Προτεσταντισμό, τον παραπαίοντα Αγγλικανισμό με τις γυναίκες «επισκόπους» και τον καταδεδικασμένον από Οικουμενικές (κι όχι δικαιολογημένα αμφισβητούμενες) Συνόδους Μονοφυσιτισμό; Όσο κι αν κραυγάζει, μετά υψηλού κηρύγματος, υψηλά ιστάμενος ταγός ότι οι πιο πάνω  ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ είναι (άκουσον, άκουσον!!!) «αδελφές Εκκλησίες» οι ιεροί κανόνες, που καταπατήθηκαν σκαιότατα στο Κολυμβάριο, βοούν και λέγουν: αέρα δέρετε και μάτην κοπιάτε. Ή μήπως έχετε κι εσείς την εντύπωση πως είναι «σκωληκόβρωτοι»;

No comments:

Post a Comment