Sunday, October 21, 2018

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ;


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η παγερή, αλλά ηχηρή, σιωπή του Αρχιεπισκόπου και των άλλων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος για το γκρέμισμα του σταυρού στην Λέσβο.

Ούτε οι Μητροπολίτες της Λέσβου δεν τοποθετήθηκαν για την βεβήλωση.

Τι να προλάβουν οι καυμένοι άγιοι αρχιερείς; 

Έχουν τόσα συλλείτουργα να συμμετάσχουν, για κάθε εορτή και πανήγυρι, αλλά και την αγωνιώδη μέριμνα για την κυριότητα του κτήματος Προμπονά.!!!

Τέλεια εφαρμογή της παροιμίας: "Ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται!"

Πού να βρούν καιρό για την βεβήλωση των ιερών και των οσίων της πίστης μας, για τον εξισλαμισμό της πατρίδας μας, για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, για τους νεωτερισμούς και για τον Οικουμενισμό;

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της "Ρομφαίας" που μας έδωσε την αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σύντομου σχολίου.



“ΚΕΡΑΥΝΟΙ” ΑΠΟ ΥΠΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΙΩΠΑ!

Της romfea.gr
=====
Ο ΥΠΕΣ της γειτονικής χώρας ξέσπασε για τον βανδαλισμό του συμβόλου της πίστης και της Ορθοδοξίας στη Μυτιλήνη.
"Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα, ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται ότι εδώ είμαστε Ευρώπη".
Τάδε έφη Ματέο Σαλβίνι, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας, με ανάρτησή του στο twitter, και έδειξε άλλη μια φορά τον δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουν η Ελλάδα και η Ευρώπη.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία μέχρι σήμερα δεν προέβει σε καμία δήλωση, αλλά ούτε καταδίκασε το συμβάν.

2 comments:

  1. Αυτός είναι θ'κός μας !

    Ελληνορωμιός ο Σαλβίνι !

    ReplyDelete
  2. Κύρια Λωριτου είναι φυσιολογικός ο άνθρωπος (Σαλβινι) ΕΙΝΑΙ NORMAL. Λέει αυτά που θα έπρεπε να υποστηρίζει κάθε φυσιολογικός πολιτικός.

    ReplyDelete