Friday, March 23, 2018

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ


ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χωρίς ίχνος φόβου Θεού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επέβαλε τον ανάξιο εν παντί ευνοούμενό του -Αρχιμαδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη- ως νέο Μητροπολίτη Σικάγου.

Η ενθρόνιση του Σεβ. κ. Ναθαναήλ, που χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο, θα γίνει σήμερα στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού στο Σικάγο.

Λίγοι έχουν αντιληφθεί τη σημασία της ωμής και απροκάλυπτης επέμβασης του Πατριάρχη για την εκλογή του κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβ. Σικάγου έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το ένα “κόμμα” του Φαναρίου, αλλά έχει, επίσης, την ισχυρότατη υποστήριξη και του άλλου “κόμματος”, επειδή και τα δύο “κόμματα” και ο ίδιος ο Πατριάρχης θέλουν, με κάθε τρόπο, να εκπαραθυρώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, για να προωθήσουν άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους στο Θρόνο της Αμερικής.

Η μάχη, που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για να αποτρέψει την εκλογή, ήταν άνιση. Κινήθηκε μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας που χαρακτηρίζουν τον Σεβασμιώτατο Αμερικής, αλλά και μέσα στα θεσμικά πλαίσια που κινείται πάντοτε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Έδωσε γενναία -μέχρι τέλους- μάχη, αλλά στάθηκε αδύνατο να αποτρέψει την στυγνή Πατριαρχική αυθαιρεσία.

Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη υπέρ του Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Η προώθηση του Σεβ. Προύσσης για τον Θρόνο Αμερικής έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

1.) Η μία αφορά την προώθηση ανθρώπου της απολύτης εμπιστοσύνης του Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

2.) Ο Σεβ. Προύσσης υποσχέθηκε στους Φαναριώτες ότι θα λύσει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα του Πατριαρχείου, αν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. 

3.) Αφού το πετύχει αυτό ο Σεβασμιώτατος Προύσσης θα αποκτήσει στο βιογραφικό του το ισχυρότερο ατού για να εκλεγεί Πατριάρχης όταν κενώσει ο Πατριαρχικός Θρόνος.

4.) Στο μεταξύ -φυσικά- ο κ. Ελπιδοφόρος θα προσέχει πολύ να μην εκτίθεται στα μάτια της Τουρκίας για να μην ακυρώσει τις πιθανότητές του να διαδεχθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος περίλυπος και αγέλαστος, από τη μέρα της εκλογής του Σικάγου Ναθαναήλ, θα υποχρεωθεί σήμερα να τον ενθρονίσει στην έδρα του.

Ο Θεός, όμως, ξέρει τα παρασκήνια της εκλογής του Σεβ. Σικάγου και -αργά ή γρήγορα- θα ρίξει τους κεραυνούς της οργής του σε όσους άνομους -με επικεφαλής τον Παναγιώτατο- μεθόδευσαν -χωρίς ίχνος φόβου Θεού- την εκλογή του κ. Ναθαναήλ.

No comments:

Post a Comment