Wednesday, October 19, 2016

Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως ήταν φυσικό και επιβεβλημένο τον τελευταίο καιρό η προσοχή όλων μας στράφηκε στα καταχθόνια σχέδια των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ και των γεννίτσαρων του ΚΑΙΡΟΥ που απεργάζονται κακά κατά του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη σύμφωνη δυστυχώς γνώμη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και πολλών Μητροπολιτών που τον ακολουθούν, θα είναι καταλυτικό για την κατήχηση των παιδιών μας. Ο Οικουμενισμός -και μάλιστα ο διαθρησκειακός Οικουμενισμός- είναι ουσιαστικά το περιεχόμενο του νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κι ενώ, όπως αναφέραμε, ήταν φυσικό η προσοχή μας να εστιαστεί στο μεγάλο αυτό κακό που ετοίμασαν οι άθεοι κατά της μόρφωσης των παιδιών μας, άλλα θέματα υψίστης σπουδαιότητας φάνηκαν -τουλάχιστον προς στιγμή- να μπαίνουν στο περιθώριο.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη Σύνοδο της Κρήτης και στη στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος, οι τέσσερις Εκκλησίες που απείχαν των εργασιών της, αλλά και το Άγιον Όρος, η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, που έχει αδήριτη υποχρέωση να αξιολογήσει τα της Συνόδου της Κρήτης.

Δυστυχώς, όμως, παρόλον ότι διήλθε ικανό διάστημα χρόνου μόνον η Εκκλησία της Αντιοχείας έχει μιλήσει για τη Σύνοδο της Κρήτης την οποία μάλιστα δυστυχώς απέρριψε για λόγους ομοφωνίας και διαδικασίας και όχι ουσίας.

Η παρατεταμένη σιωπή του Αγίου Όρους προπαντός αποκαρδιώνει τους πιστούς. Οι μοναχοί -και δη το Άγιον Όρος- ήταν πάντοτε η εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας και οι πιστοί ανέκαθεν έστρεφαν το βλέμμα τους προς την Ακρόπολη της Ορθοδοξίας για να λάβουν έμπνευση και καθοδήγηση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολιστές του Άθωνα -και δη τα εντεταλμένα θεσμικά του όργανα- θα λύσουν σύντομα τη σιωπή τους και θα αρθρώσουν λόγο θεολογικό και παραδοσιακό που θα ελέγξει τις ανομίες της Συνόδου της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment