Friday, June 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Amen.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Κατά της αποποινικοποίησης της χρήσης μαριχουάνας τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, υψώνοντας τη φωνή του κατά της ελεύθερης χρήσης «ψυχαγωγικών» ναρκωτικών, μία συζήτηση που μαίνεται από τις ΗΠΑ ως την Ουρουγουάη το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, είπε ότι ακόμη και περιορισμένες προσπάθειες νομιμοποίησης της κάνναβης και της μαριχουάνας, «δεν είναι μόνο αμφισβητήσιμες από νομοθετική άποψη, αλλά δεν καταφέρνουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρεται συχνά στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η χρήση ναρκωτικών, ενώ πολλές φορές έχει συναντηθεί με ανθρώπους που είναι εθισμένοι στις ουσίες αυτές.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Ουρουγουάη νομιμοποίησε την πώληση τσιγάρων μαριχουάνας στα φαρμακεία, ενώ η μαριχουάνα θεωρείται νόμιμη στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.”

Ε λοιπόν ο “Αγιος Πατέρας”, ο “άγιος αδελφός” του Παναγιότατου, “ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” λέγει κάποτε και σωστές κουβέντες.

Δεν βλέπουν τι γίνεται καθημερινά; Δεν γνωρίζουν ότι τόσα νέα παιδιά είναι στους δρόμους πεσμένα στο έδαφος ανίκανα να κάνουν το παραμικρό και επαιτούν για να φάνε, λένε, ενώ η αλήθεια είναι ότι περιμένουν να μαζέψουν και το πιο ελάχιστο ποσό που θα τους εξασφαλίσει τη δόση τους;

Και αυτοί οι κοκορόμυαλοι νομιμοποιούν τα ναρκωτικά; Μιλούν βέβαια για τη μαριχουάνα και την κάνναβη, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι χρήστες αρχίζουν με αυτά και μετ’ ου πολύ προχωρούν στα σκληρότερα ναρκωτικά χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι και τα λεγόμενα "ψυχαγωγικά ναρκωτικά" δεν κάνουν κακό.

Εχουμε χάσει τελείως τα λογικά μας πια.

Λοιπόν “Αγιότατε”! Μιας και είπες μια σωστή κουβέντα για τα ναρκωτικά ώρα να πεις και μια καλή κουβένατα για την θρησκεία. Με το καλό να μετανοήσεις και να βαπτιστείς ορθόδοξος χριστιανός, επειδή το γε νυ έχον μπορεί να παριστάνεις τον αρχηγό “αδελφής Εκκλησίας" και "την πηγή κάθε ιερωσύνης", αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι είσαι αιρετικός -αιρεσιάρχης για να ακριβολογούμε- και αβάπτιστος.

No comments:

Post a Comment