Friday, June 2, 2017

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΩΝΑ ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗ



ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΩΝΑ ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Πενταπόσταγμα”:

“Δυστυχώς παρατηρείται μία εξάπλωση του Οικουμενισμού και μέσα στο Άγιον Όρος που αιχμαλωτίζει τις ψυχές πολλών πατέρων.

Ένα τοιούτο παράδειγμα είναι η συνομιλία με έναν κελλιώτη Γέροντα ο οποίος συχνάζει σε Μητροπόλεις όπου καλείται ως ιεροκήρυκας.

Σε συνάντηση με άλλους αγιορείτες πατέρες είπε: «Οι αντιδρώντες πατέρες στον Πατριάρχη αντί να κοιτάζουν την μετάνοιά τους κατηγορούν την Σύνοδο της Κρήτης ότι ονόμασε Εκκλησίες τους Καθολικούς και τους Προτεστάντες». Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι Εκκλησίες οι Καθολικοί καί οι Προτεστάντες; Είναι χριστιανικές Εκκλησίες, αλλά ετερόδοξες. Και οι Μωαμεθανοί Εκκλησία είναι.

Διαμαρτύρονται για τις συμπροσευχές. Και ο Προφήτης Ηλίας συμπροσευχή έκανε με τους ιερείς του Βάαλ. Συμπροσευχή θα ήταν αν έκαναν στον ίδιο Θεό. Τώρα κάνει ο μωαμεθανός στον Αλλάχ, ο βουδιστής στον Βούδα, ο ινδουϊστής στον Κρίσνα και ο Βαρθολομαίος στον Χριστό. Αυτό δέν είναι συμπροσευχή.

Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός”

Ερώτηση: Αν οι φοβερές καταγγελίες του “σκανδαλισμένου μοναχού” είναι αληθείς γιατί δεν τις κάνει επώνυμα;

Όσοι θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους ομολογητή της πίστης μας, αν μη τι άλλο, πρέπει να έχουν το θάρρος να καταθέτουν την ομολογία τους επώνυμα.

Κάτω από το μανδύα της ανωνυμίας ή της ψευδωνυμίας ο καθένας μπορεί ή καλύτερα έχει την ασυδοσία να λέγει ότι θέλει, αλλά -σε τελευταία ανάλυση- ποια αξία έχουν οι ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος επωνύμων; 

Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης όταν λάμβανε ανώνυμες επιστολές σε βάρος κάποιου τις πετούσε αμέσως στον κάλαθο των αχρήστων χωρίς να τους δώσει την παραμικρή προσοχή.

Αν πάντως αληθεύουν οι καταγγελίες του "σκανδαλισμένου μοναχού" σε βάρος ποιου γίνονται; Παρόλον ότι δεν τον κατονομάζει στην πραγματικότητα φωτογραφίζει με ενάργεια τον π. Νίκωνα Νεοσκητιώτη που απασχόλησε τα παραδοσιακά ιστολόγια πολλές φορές με τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τον Οικουμενισμό.

Αυτά που είπε -ή τουλάχιστον που κατηγορείται ότι είπε- ο π. Νίκων είναι φοβερά. Συνιστούν καθαρή διαστροφή της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και των Ιερών Κανόνων.

Ας μη σταθούμε στην προκλητική προσπάθεια του π. Νίκωνα να δικαιώσει τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους με αναφορά στο θαύμα κατά του συγκρητισμού που έκανε ο Προφήτης Ηλίας με τους ιερείς του Βάαλ. Το μόνο που δείχνει αυτή η σύγκριση είναι πόσο άσχετος με την Αγία Γραφή είναι ο π. Νίκων.  

Ας επικεντρώσουμε, όμως, την προσοχή μας στην προσπάθεια του π. Νίκωνα να θεωρήσει ως Εκκλησίες, όχι μόνον τους Παπικούς και τους Προτεστάντες, αλλά και τους Μωαμεθανούς.!!! Δηλαδή Οσιολογιώτατε; Πώς στην ευχή οι Μωαμεθανοί είναι Εκκλησία;

Αντί να περιάγετε τις Μητροπόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να βάζετε αυτά τα σκουπίδια στην ψυχή των πιστών, μήπως, π. Νίκων, ενδείκνυται να κάτσετε στο κελλάκι σας, να κάνετε κανένα κομποσχοίνι και να αρχίσετε να μελετάτε συστηματικά την Αγία Γραφή για να μάθετε τα στοιχειώδη τα οποία προφανώς αγνοείτε;

No comments:

Post a Comment