Saturday, June 3, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΚΥΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΚΥΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εξεδήμησε προς Κύριο ο Μητροπολίτης Σικάγου κυρός Ιάκωβος ο οποίος ποίμανε τη Μητρόπολη Σικάγου για 37 συναπτά χρόνια.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης αφήνει πίσω του αμφιλεγόμενη κληρονομιά.

Ενώ ο ίδιος δεν έδειξε ιδιαίτερη (τονίζουμε και υπογραμμίζουμε το ιδιαίτερη) επίδοση σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, υπήρξε οπωσδήποτε νεωτεριστής ιεράρχης. Ένας από τους πολλούς οικουμενιστές και νεωτεριστές ιεράρχες που χειροτόνησε ο διά τας αμαρτίας ημών αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος Κουκούζης, από τον οποίο εκπορεύονται τα πλείστα κακά που ταλανίζουν μέχρι σήμερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Πολλά για το βίο και την πολιτεία του μακαριστού ιεράρχη δεν γνωρίζουμε. Προσευχόμαστε, όμως, ο Κύριος να τον πήρε εν μετανοία και να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Πέραν του γεγονότος ότι ο αείμνηστος υπήρξε νεωτεριστής ιεράρχης χειροτόνησε βοηθό επίσκοπο τον Θεοφιλέστατο Μωκησσού Δημήτριο, ο οποίος είναι νεωτεριστής και πανθρησκειακός οικουμενιστής επίσκοπος.

Ο Θεοφιλέστατος Μωκησσού ενδιαφέρεται ασφαλώς να διαδεχθεί τον μακαριστό Γέροντά του. Ενδιαφέρον, όμως, για τη Μητρόπολη Σικάγου έχουν εκδηλώσει και ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Θεοφιλέστατος Φασσιανής Αντώνιος, καθώς επίσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, ενώ καθόλου δεν αποκλείεται να υπάρχουν και outsiders στην κούρσα της διαδοχής.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα παρασκήνια της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σικάγου. Μπορούμε, όμως, και πρέπει να παρακαλέσουμε θερμά την επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μεριμνήσουν ώστε τον μακαριστό Σικάγου Ιάκωβο να διαδεχθεί αδιάβλητος κληρικός με ιεραποστολικό ζήλο, εχθρός των νεωτερισμών και του Οικουμενισμού.

Να προσθέσουμε ότι, αν οι προαλειφόμενοι ως δελφίνοι της Μητροπόλεως Σικάγου δεν πληρούν τα αναγκαία κριτήρια για να αναδειχθούν κατά Θεόν ποιμένες της Εκκλησίας, τότε ας αναζητηθεί κατάλληλος κληρικός από την Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment