Wednesday, June 28, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΠΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΠ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πάντοτε έχω ένα καλό λόγο να πω για την ΠΕΘ και τους αγωνιστές συναδέλφους του Διοικητικού της Συμβουλίου. Βέβαια ούτε η οικονομική και πνευματική εξάρτησή τους από το Βατοπαίδι με αναπαύει, ούτε προπαντός η απουσία τους από το προσκλητήριο εναντίον του Οικουμενισμού στο οποίο οφείλουν, όχι μόνον να δηλώσουν παρόντες αλλά να τεθούν στην πρωτοπορεία των αγώνων για να κατεδαφιστεί η παναίρεση που τρώει τα σπλάχνα της Εκκλησίας για περισσότερο από ένα αιώνα τώρα.

Τους αγώνες, όμως, των μελών του Δοικητικού Συμβουλίου για να διατηρηθεί αλώβητος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών πάντοτε επαίνεσα και εξέφρασα την αλληλεγγύη μου.

Παρά την καλή μου θέληση δεν θα μπορέσω, όμως, να κάνω το ίδιο με την Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΘ για να καταγγείλει το ΙΕΠ (δηλαδή τον κ. Γιαγκάζογλου, αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας) ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και κάνει μαύρη προπαγάνδα.

Τυπικά έχει δίκαιο η ΠΕΘ να λέγει ότι ο ΙΕΠ (δηλαδή ο κ. Γιαγκάζογλου) εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να παρουσιάσει την Ιεραρχία ως συνευδοκούσα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. 

Στην ουσία, όμως, η μη ψηφοφορία της Ιεραρχίας για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και η απόφαση για συνέχιση του διαλόγου της αφερέγγυας επιτροπής της Ιεραρχίας με το Υπουργείο, μαρτυρεί αδιάψευστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέτυχε αυτό ακριβώς που ήθελε, που δεν είναι άλλο παρά η επιβολή του νέου Προγράμματος Σπουδών και η προώθηση συγγραφής οικουμενιστικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Γι’ αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι, καλόν είναι και έντιμο είναι και παραγωγικό είναι αντί να ζητάτε την παραίτηση της ηγεσίας του ΙΕΠ να ζητήσετε την παραίτηση του παράσπονδου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που κατέστη το εφαλτήριο της ασέβειας του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Έχετε τα κότσια να ζητήσετε την παραίτησή του Αρχιεπισκόπου; Έχει καλώς! Αν όχι, αντί πρωτοπόροι, θα καταστείτε ουραγοί των εξελίξεων.

Παρατίθεται, στη συνέχεια, η Ανακοίνωση της ΠΕΘ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΕΠ
=====

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΙΕΠ, η οποία συνεπικουρούμενη από τους Θεολόγους συμβούλους της (;;), εξέδωσε Δελτίο Τύπου (28/06/2017), στο οποίο με περίσσιο θράσος ψεύδεται ασύστολα και ολοφάνερα και προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και τον εκπαιδευτικό και θεολογικό κόσμο, διαδίδοντας την ψευδέστατη είδηση ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνεδρίαση της (27/06/2017), δήθεν «αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Μια απλή ανάγνωση του Δελτίου Τύπου (27/06/2017), της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδεικνύει την αγωνία και τον προβληματισμό της, καθώς και την απαίτησή της για περαιτέρω διάλογο σχετικά με τη διαμόρφωση της ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι και διαφορετικό, όταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, με ανακοίνωσή του, πανηγυρίζει για την επικράτηση των απόψεών του, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, απόψεις που γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουν καταδικαστεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας με προηγούμενη απόφασή της;

Η αλήθεια είναι ότι η Εκκλησία «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη», συγκατένευσε σε συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο μέχρι την έκδοση των νέων βιβλίων, χωρίς ουδέποτε να λάβει καμία απόφαση επί των νέων Προγραμμάτων, των νέων ΦΕΚ και των «Φακέλων μαθητή». Το θέμα δεν ετέθη καν σε ψηφοφορία στην προειρημένη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, παρά μόνο έγινε ενημέρωση και συζήτηση, μεταξύ των Ιεραρχών. Στο Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε στο τέλος της συνεδριάσεως, δεν υπάρχει καμιά νύξη περί έγκρισης των νέων Προγραμμάτων, τα οποία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτα και επικίνδυνα». Κατόπιν τούτων αιτούμαστε την άμεση παραίτηση της ηγεσίας του ΙΕΠ, γιατί ψεύδεται και εξαπατά τον λαό! Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να αποπέμψει άμεσα τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του, διότι προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις, μια μορφή, δηλαδή, μαύρης προπαγάνδας, που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Γκαίμπελς.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ και το ΙΕΠ αφού δεν σέβονται Χριστό, δεν σέβονται θεσμούς, όπως την Εκκλησία της Ελλάδος, ας σεβαστούν τουλάχιστον, στοιχειωδώς την αλήθεια.

No comments:

Post a Comment