Saturday, June 24, 2017

ΜΟΝΟΝ ΑΝ Ο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ



ΜΟΝΟΝ ΑΝ Ο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο καλά ενημερωμένος δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Τζούμας αποκάλυψε, με άρθρο του στο ιστολόγιο του “Εξάψαλμος”, το παρασκήνιο που οδήγησε στη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών στις 27 Ιουνίου.

Μας αποκάλυψε, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Γαβρόγλου απαίτησε να μη συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για να εξετάσει την παρασπονδία της Πολιτείας σε βάρος της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά να ασχοληθεί μόνον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με το θέμα για να μη ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Όλως παραδόξως ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ απάντησε με αξιοθαύμαστη παρρησία στον άθεο υπουργό ότι η σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας δεν εξαρτάται από τον Μακαριώτατο αλλά από τη Σύνοδο και ότι η Εκκλησία αισθάνεται προδωμένη εξαιτίας των ύπουλων μεθοδεύσεων των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν συνήλθε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όμως, με δεδομένη τη βούληση του Αρχιεπισκόπου να ικανοποιήσει την απαίτηση του συνωμότη του Υπουργού Παιδείας, ο Μακαριώτατος συνέστησε η Ιεραρχία να πάει με τα νερά του υπουργού επειδή η κυβέρνηση μπορεί να θεσπίσει όριο ηλικίας για τους ιεράρχες.!!!

Ας μη σταθούμε στον ωμό εκβιασμό του Αρχιεπισκόπου για την επιβολή ορίου ηλικίας για τους αρχιερείς.

Ούτε στην κακοήθεια του Αρχιεπισκόπου ο οποίος προωθεί με τους άθεους και με τον κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, κ. Σταύρο Γιαγκαζογλου, την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Όποιος περιμένει κάτι καλύτερο από τον πονηροαρβανίτη είναι πολύ χαμηλού δείκτη νοημοσύνης άνθρωπος.

Ένα με ανησυχεί: Θα βρεθούν, άραγε, αναστήματα στην Ιεραρχία να αλυσοδέσουν τον παράσπονδο και συνωμότη με τους άθεους Αρχιεπίσκοπο ή θα επιτρέψουν στον άνθρωπο των σκοτεινών παρασκηνίων και των υπόγειων μεθοδεύσεων να επιβάλει τον Οικουμενισμό-συγκρητισμό στα σχολεία μας;

Όλοι ξέρουμε τι είναι άξιος να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ξεχάσαμε πώς, εν μιά νυκτί, κατόρθωσε να ευνουχίσει την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και να γίνει πολύτιμος συνεργός των Οικουμενιστών για να ψηφιστεί το διαβόητο κακόδοξο κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης;

Υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που περιμένουν κάτι καλό από αυτόν τον Αρχιεπίσκοπο;

Μόνον η ΠΕΘ και τα συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Οργανώστε, αγαπητοί συνάδελφοι, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, συλλαλητήριο έξω από την Αρχιεπισκοπή για να αποδοκιμάσετε τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο, δονείστε τις εκκλησίες με την κραυγή ανάξιος όπου πηγαίνει να λειτουργήσει, αρχίστε τη συλλογή υπογραφών για να ζητήσετε την παραίτησή του. 

Ας το πάρουμε απόφαση. Είτε ο θεολογικός κόσμος και οι συνειδητοί χριστιανοί θα κινηθούν όπως κινούνταν οι Καντιωτικοί και άλλοι τη δεκαετία του 1960, είτε το παιγνίδι είναι χαμένο. Το θανατηφόρο δηλητήριο που ονομάζεται Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα απονευρώσει κάθε αντίσταση.

Το θέμα είναι απλό: Θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους ή θέλουμε να γίνουν οπαδοί του διαθρησκειακού Οικουμενισμού; 

2 comments:

  1. Επειδή μαυρίσαμε τον Daniel , γι'αυτά μέ τά οποία ο ίδιος μας μαύρισε προσφάτως την καρδιά,είναι δίκαιο να τον απαινέσουμε μέ τά παρόντα Οταν ο Daniel θέλει, μπορεί και ξέρει! Είναι οι ίδιες ιδιότητες τού χαρακτήρος του σέ διαφορετικές εκδοχές Οποιον έχει μπροστά του ο Daniel ,άν θέλει, τον παίρνει και τον σηκώνει Ουδέν κακόν αμιγές καλού ! Το κακό και άηθες είναι να ασκείς αυτό το σπόρ προς τους κατωτέρους σου , να διατάζεις δηλαδή ένα νεαρό παιδί από το ακροατήριο να ΄΄κάτσει κάτω ΄΄ επειδή τόλμησε να σου απευθύνει μία ερώτηση και να σέ φέρει σέ δύσκολη θέση ,και το καλό και η μαγκιά είναι νά χρησιμοποιείς αυτή την ιδιότητα υπο την μορφή πλέον της ΄΄παρρησίας ΄΄ προς τους ανωτέρους σου ,εν προκειμένω προς τον αρχιεπίσκοπο , για να διατυπώσεις μερικές αλήθειες , οι οποίες προσκρούουν στο έρκος οδόντων πολλών ΄΄συνετών΄΄ Γιά τον μέν πρώτο τον μαυρίσαμε ήδη τον Daniel , γιά το δέ δεύτερο τον επαινούμε Αφού ρέ Daniel σου βγαίνει το θάρρος ή θάρσος ή θράσος , χρησιμοποίησέ το για καλό καί θεοφιλή σκοπό Πάρε σειρά να βρίσεις και καμμιά δεκαριά άλλους και θά σέ χειροκροτήσουμε, οχι επειδή θα σέ χειροκροτήσουμε , δέν έχεις ανάγκη από χειροκροτητές ,αλλά επειδή ειναι δίκαιο ενώπιον του Θεού και της εκκλησίας !

    Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμην για τον ελληνοπρεπή ενικό αριθμό , αλλα μέρικά πράγματα δεν μπορουν να γίνουν σαβούρα για το σαβουάρ Καθώς επίσης το Daniel είναι ένδειξη οικειότητος Ξερει ο Daniel Έχομε πληροφορηθεί ,οτι και στην Καισαριανή διατηρει την συνήθειά του να περπατά στους δρόμους μέ τά πόδια , να μπαίνει μέσα στά μαγαζιά και να πιάνει την κουβεντούλα Τον επαινούμε γι'αυτό , αποδεικνύει οτι δέν είναι σάν κάτι άλλους κρυό....ους

    ReplyDelete
  2. Στο περισπούδαστο βιβλίο του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου ΄΄άρθρα -μελέται -επιστολαί ΄΄ περιέχεται ένα μικρό άρθρο ΄΄ θά πραγματοποιηθεί ; ΄΄ Αναφέρεται σέ ένα ευχάριστο όνειρο του γέροντα, όπου όλα τά θρησκευτικά σωματεία , σύλλογοι και οργανώσεις καθώς και όλοι οι λαϊκοί , πιστά μέλη της εκκλησίας κάνουν μία πολυπληθή διαμαρτυρία, που εκτείνεται από το Συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη μέχρι το Σύνταγμα και διαδηλώνουν τά αιτήματά τους Ο γέροντας ξυπνάει μέ το ερώτημα ΄΄θα πραγματοποιηθεί ;΄΄ αυτό το ευχάριστο όραμά του για την εκκλησία !Ο έτερος Μεγάλος του Θεσσαλικού κάμπου π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έδωσε μαθήματα λαϊκής αντίστασης Το εκκλησιαστικό σώμα ακόμα έχει αγκυλώσεις ,είναι εγκλωβισμένο στο κοινωνικό status , φοβάται μήν τυχόν και μας πουνε γραφικούς Ε! και άς μας πούνε και λοιπόν ; Εμάς δέν μας είπαν Είναι το μόνο που τους χαλάει το make up, τους ραγίζει το λούστρο του προσωπείου Φοβούνται 2-3 τέτοιους ΄΄τρελλούς΄΄ που θα τους κάνουν να βλέπουν εφιάλτες Πού να είμασταν 100 , 200 ή 500 σέ κάθε πόλη που αναπτύσσεται οικουμενιστική δραστηριότητα ! Νομίζω οτι αυτός είναι ο λόγος που μπορούνε και περνάνε τά οικουμενιστικά ,γιατί δέν βρίσκουν λαϊκή αντίσταση Και αυτό είναι ευθύνη του κατώτερου κλήρου , που κρατά τον λαό σέ μία μακάρια υπνωτική κατάσταση

    ReplyDelete