Monday, June 19, 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΛΗΡΟΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΛΗΡΟΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε άρθρο του, με αφορμή την έλευση λειψάνων της Αγ. Ελένης στην Αθήνα(8.6) στο «Αμήν»), ο Δρ Θεολογίας κ. Ιω. Μπουγάς ζητά «οι απλοί πιστοί της διηρημένης Εκκλησίας του Χριστού να έρθουν σε επαφή και να σταματήσουν οι αντιπαλότητες που πλέον δημιουργούν ελάχιστοι φωνασκούντες κατ’ όνομα ιδεολογικοποιημένοι χριστιανοί, καταφερόμενοι συνεχώς εναντίον των οικουμενιστών, αγνοώντας ότι ο αληθινος χριστιανός είναι και οικουμενικός και οικουμενιστής, σε αντίθεση με αυτόν που περικλείεται στην ταμπέλα και στο φράκτη του ονόματος χριστιανός κι έτσι διχάζει και διχάζεται, διαχωρίζοντας τη θέση του από τις εν συνόδω εκκλησιαστικές αποφάσεις γενόμενος με τον τρόπο αυτό αιρετικός»

Η θεωρία του κ. Μπουγά περί διηρημένης Εκκλησίας είναι κοπής της κακοδοξίας του Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου Σαββάτου.

Η Εκκλησία είναι ΜΙΑ κατά το Σύμβολο της Πίστεως. Όταν αποκόπηκαν οι Νεστοριανοί και στη συνέχεια οι Μονοφυσίτες ΔΕΝ διαιρέθηκε. Απλώς αποκόπηκαν σεσηπότα μέλη. Το αυτό συνέβηκε και με τους Μονοθελήτες. Όταν αποκόπηκαν οι Παπικοί, οι φορτωμένοι με τις τόσες κακοδιδασκαλίες που διαστρέβλωσαν ακόμη και το δόγμα περί του Τριαδικού Θεού (βλ. Φιλιόκβε), πάλι αποκοπή είχαμε και όχι διαίρεση. Όσον αφορά δε τους ακόλουθους του Προτεσταντικού αχταρμά, η λέξη αίρεση ωχριά μπροστά στο τι φρονούν. Παρά ταύτα η Εκκλησία είναι και παραμένει, συν Θεώ, ΜΙΑ. 

Οικουμενικός είναι, σύμφωνοι, ο Ορθόδοξος Χριστιανός. Τον τίτλο οικουμενιστής, ήγουν συγκρητιστής, σας τον χαρίζουμε ασμένως. 

Όσοι διαχωρίζουν τη θέση τους από αντορθόδοξες απόψεις, σαν αυτές του Κολυμβαρίου, ΔΕΝ εντάσονται στους αιρετικούς. Αυτοί που αρνήθηκαν τη ληστρική Σύνοδο της Εφέσου του 449, που δικαίωσε τους Μονοφυσίτες, ήταν αιρετικοί; Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στην εικονομαχική ψευδοικουμενική σύνοδο της Ιέρειας του 754 (που αναθεμάτισε τον Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό, τον Άγιο Γερμανό Κων/πόλεως και τον Άγιο Γεώργιο τον Κύπριο), ήταν αιρετικοί; Ονομάζεις αιρετικό τον Άγιο Μάρκο Εφέσου τον Ευγενικό, που απέρριψε (ΜΟΝΟΣ αυτός) τις αποφάσεις της «συνόδου» της Φερράρας-Φλωρεντίας; 

Οι οικουμενιστικές κορώνες του κ. Μπουγά ΜΟΝΟ ένα πράγμα αποδεικνύουν. Την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων.

No comments:

Post a Comment