Monday, June 12, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕIΡΑΙΩΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕIΡΑΙΩΣ*

Tης maria.p. 
=====

Μπράβο στον κ. Λυκούργο Νάνη για το ωραίο σχόλιο. Πολλές φορές μας έχει εκφράσει και ικανοποιήσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς με το λόγο του, και μάλιστα πάνω σε θέματα "ανέγγιχτα", θέματα που θεωρούνται σχεδόν "ιερά άβατα", από το πολιτικό σύστημα και από τα περισσότερα εκκλησιαστικά πρόσωπα όπως η μασονία αλλά και εσχάτως η παγίωση της πολιτικής ορθότητας που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και αυτά που γράφει πολύ σωστά το σχόλιο: "..το αισχρούργημα "corpus christi", αλήθεια πού ήταν τότε ο άγιος Αργολίδος;;;, την ψήφιση του "αντιρατσιστικού" νόμου, τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής, τον επιχειρούμενο εθνικοθρησκευτικό αποχρωματισμό, την απο-ορθοδοξοποίηση και την αφύσικη και εκτρωματική μετάλλαξη του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών..". 

Κάποιοι ενοχλούνται από ορισμένα πράγματα και ακυρώνουν την προσφορά του μητροπολίτη μάλιστα τον θεωρούν υποκριτή, διπρόσωπο, και ότι δρα σαν ένα είδος "εκτονωτικής βαλβίδας" του αντι-οικουμενιστικού χώρου, ώστε να μην κατευθυνθεί η δικαιολογημένη οργή σε πιο δραστική αντιμετώπιση του οικουμενισμού.

Κατανοητά είναι αυτά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η χώρα ζει πρωτοφανείς καταστάσεις, μια διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση, σε μια περίοδο προκλητικής επικίνδυνης παρουσίας των γειτόνων μας, (και όχι μόνο των Τούρκων), που η Ανατολική Μεσόγειος είναι σε αναβρασμό. Δεχόμαστε συντονισμένη επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα, διαλύονται τα πάντα, θεσμοί, περιεχόμενο εκπαιδευτικής διαδικασίας, και δεν πρόκειται μόνο για τα μαθήματα Ιστορίας και Θρησκευτικών αλλά και για την ύπουλη επίθεση στον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής, την ευθεία αμφισβήτηση του φύλου, και την νεοεποχίτικη επανεκπαίδευση που εισέρχεται μέσα από άλλες δραστηριότητες στα σχολεία [και στον θεσμό της "δια βίου μάθησης" του Υπουργείου Παιδείας, με διδασκαλία βουδιστικών πρακτικών διαλογισμού, (με το πρόσχημα της αυτοβελτίωσης), "ολιστικής ιατρικής" κτλ..].

Πιθανόν ο μητροπολίτης Πειραιώς και άλλοι, όπως ο π. Γ. Μεταλληνός, ο κ. Τσελεγγίδης κ.α. θεωρούν ότι δεν πρέπει τώρα να διασπαστούμε απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τον οικουμενισμό. Με το ίδιο σκεπτικό κινούνται και οι τρεις πατέρες που διέκοψαν την μνημόνευση οι π. Θ. Ζήσης, π. Ν. Μανώλης και π. Φ. Βεζύνιας.

Έτσι, λοιπόν, προσπαθεί καθένας στο πεδίο του να κάνει δουλειά "εκ των έσω", να αφυπνιστεί ο κόσμος που είναι ακατήχητος και μπερδεμένος ώστε να υπάρξει αντίσταση από τη βάση. Οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι διακυβεύεται. Μας πάνε για ολοκληρωτική εθνική και θρησκευτική καταστροφή.

Ακόμα και αν γίνονται λάθη από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ (ή υπάρχουν κάποιοι λόγοι για κάποια πράγματα όπως το πολυσυζητημένο ψηφιδωτό του Πατριάρχη), ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν με την τακτική των τριών πατέρων, ακόμα και αν δεν βλέπουμε πια την αληθινή Ορθοδοξία της αγιότητας των Πατέρων και των Αγίων μας, και προσπαθούμε με ψήγματα Ορθοδοξίας μέσα σε τέτοιο πόλεμο που δεχόμαστε να διατηρήσουμε την πίστη μας, πρέπει με νύχια και με δόντια ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ότι το χειρότερο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ στον λεγόμενο αντι-οικουμενιστικό χώρο. Δεν γίνεται να βάζουμε σε λειτουργία ένα ιδιότυπο "αυτόματο πιλότο" στο μυαλό μας, και να προχωράμε ακάθεκτοι με το γράμμα κάποιων πραγμάτων, έστω και αν είναι με βάση Ι. Κανόνες ή ιστορικά παραδείγματα. Δεν είναι ίδιες οι εποχές. Πρέπει να βλέπουμε τη συνολική εικόνα. Μας σαρώνει η λαίλαπα της Νέας Εποχής. Αν δεν αντισταθούμε ενωμένοι σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε Ορθοδοξία.

* Σχόλιο της maria.p. στην ανάρτηση του ιστολογίου “Ακτίνες” “ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ” του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη.

No comments:

Post a Comment