Friday, June 16, 2017

ΔΩΣΩ ΣΟΙ ΤΑΣ ΣΤΗΛΑΣ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΑΝ ΠΕΣΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ ΜΟΙ



ΔΩΣΩ ΣΟΙ ΤΑΣ ΣΤΗΛΑΣ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΑΝ ΠΕΣΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ ΜΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι σαφής. Μπορεί να γράφει με το όνομά του ή με ψευδώνυμα ή ανώνυμα ή με το όνομα άλλων αλλά αυτά που λέγει είναι πάντοτε σαφέστατα και δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία.

Τι λέγει, λοιπόν, στην ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα, αλλά και σε όποιο έχει αντιρρήσεις για την αντορθόδοξη πορεία του ιδίου αλλά και του “Ορθοδόξου Τύπου” από τότε που ανέλαβε τον πλήρη του έλεγχο;

Το μήνυμα-τελεσίγραφο του π. Βασίλειου Βολουδάκη προς κάθε κατεύθυνση -και δη προς την ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα- συμπυκνώνεται στο σαφέστατο: "Δώσω σοι τας στήλας του “Ορθοδόξου Τύπου” “αν πεσών προσκυνήσης μοι”.

Λέγει συγκεκριμένα (ούτε που μας ενδιαφέρει φυσικά με ποιο όνομα) ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης κακώς άσκησε δημόσια κριτική στον "Ορθόδοξο Τύπο", επειδή τον περιθωριοποίησε. Αυτό που όφειλε να κάνει -κατά τον σεπτό των Εξαρχείων Γέροντα- είναι να έρθει σε διάλογο με τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας για να κάνει τα όποια του παράπονα αν και τον προειδοποιεί ότι αυτά είναι ανούσιες γκρίνιες, επειδή η εφημερίδα πάντοτε τον υποστήριζε.!!!

Είναι σαφέστατα, λοιπόν, αυτά που λέγει ο π. Βασίλειος: Θέλετε ο “Ορθόδοξος Τύπος” να σας υποστηρίζει; Περάστε να προσκυνήσετε τον Αγιατόλλαχ του “Ορθοδόξου Τύπου” που τυγχάνει και Αγιατόλλαχ του κόμματος “Κοινωνία”.

Αν έλθετε σαν φρόνιμα και προπαντός σαν υπάκουα παιδάκια να τον προσκυνήσετε σαν αρχηγό του αντιοικουμενιστικού αγώνα και αν αποδεχθείτε ότι πας εχθρός και πολέμιος θα καταστεί υποπόδιο των ποδών του π. Βασίλειου Βολουδάκη, τότε θα έχετε θέση στις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου.” Αλλιώς θα καταστείτε αποσυνάγωγοι από την εφημερίδα που για δεκαετίες ήταν η ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Θα πείτε ίσως: Μα αυτός είναι σκέτος εκβιασμός! 

Αν είναι λέγει! 

Μπορώ να μάθω ποιος είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης ορρωδεί να καταφύγει σε εκβιασμούς;

Γράφει και πάλιν σε άρθρο του στον “Ορθόδοξο Τύπο” (ούτε καν μας ενδιαφέρει φυσικά με ποιο όνομα):

“Ο συντονισμός ενός αγώνος απαιτεί ένα όργανον. Η χάραξις πορείας απαιτεί διάλογον. Αν απουσιάζη το πρώτον τότε αναλαμβάνουν όλοι ρόλον ελευθέρων σκοπευτών χωρίς όμως ισχύν. Αν απουσιάζη το δεύτερον τότε δεν υπάρχει χάραξις ορθής πορείας.”

Σαφέστατα πράγματα. Το όργανο της πορείας του αντιοικουμενιστικού αγώνα είναι ο “Ορθόδοξος Τύπος.” Αφού, λοιπόν, γνωρίζετε ότι εγώ κάνω απόλυτο κουμάντο στον “Ορθόδοξο Τύπο” “δεύτε τέκνα ακούσατε μου λόγον Κυρίου” -ή τέλος πάντων π. Βασιλείου- “διδάξω υμάς”. “Δεύτε πάντες οι πεφορτισμένοι” -και δη ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του αντιοικουμενιστικού αγώνα- να με προσκυνήσετε “καγώ αναπαύσω υμάς.” 

Και μην έχετε αμφιβολία ότι θα υπάρχει πλήρης συντονισμός του αγώνα και απόλυτος διαχωρισμός των ευθυνών. Εγώ θα μιλώ και εσείς θα ακούτε. Θα σκέφτομαι πριν από σας για σας. Το θέμα είναι απλό: Θα υπαγορεύσω τους όρους της συνθηκολόγησής σας, θα με αναγνωρίσετε σαν αδιαφιλονίκητο αρχηγό και όλα θα λειτουργούν τέλεια.

Βεβαίως θα υπάρχει ελεύθερος δημοκρατικός διάλογος για όλα. Εγώ θα καθορίζω τη γραμμή του αγώνα και θα σας δίνω ακριβείς εντολές τι να κάνετε και τι να γράφετε αλλά και τι να μην κάνετε και τι να μη γράφετε! Και εσείς; Μην έχετε καμία αμφιβολία! Θα έχετε το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να λέτε: Yes Sir! Yes Reverend! Whatever you say Sir! Whatever you say Reverend!

Come to daddy, λοιπόν, και μη στεναχωριέστε. Όλα θα πάνε περίφημα με ελεύθερο διάλογο Βολουδάκειας έμπνευσης και κατασκευής.

Όσο για ορισμένους κακοτράχηλους σαν τον Τελεβάντο που θα συνεχίσουν να με ελέγχουν για όσα άνομα προωθώ η μέθοδος είναι απλή. Θα τον σπιλώσω με τον ανεμιστήρα της λάσπης. Θα τον συκοφαντήσω ότι ανήκει σε σκοτεινά κέντρα και αν διαμαρτυρηθεί για την κακοήθεια θα του διαμηνύσω με το γνωστό βαποράκι μου, που ορέγεται επισκοπής αν χρειαστεί ακόμη και με συμμαχία με το Διάβολο: Αν θέλεις να σταματήσω να σε συκοφαντώ, θα σταματήσεις να ελέγχεις τις κακοδοξίες μου. Αλλιώς δεν σε βλέπω καθόλου καλά.

Και ο μεν Τελεβάντος -πιστέψτε με τον ξέρω καλά- από τέτοια δεν χαμπαρίζει, αλλά και ο σεβαστός π. Βασίλειος -πιστέψε με και αυτόν τον ξέρω καλά- θα συνεχίσει απτόητος να λασπολογεί, να κρύβεται πίσω από άλλους για να προωθεί τις θέσεις του, να προπηλακίζει και να συκοφαντεί αδίστακτα όποιο θεωρεί ανάχωμα στις μωροφιλοδοξίες του.

Το γράφω από καιρό το επαναλαμβάνω και τώρα. Mόνον κλωτσηδόν μπορεί να φύγει ο π. Βασίλειος από τον “Ορθόδοξο Τύπο”. Το ζητούμενο, επομένως, είναι ένα: Ποιος θα του δώσει την κλωτσιά; 

Εδώ οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να κλωτσοκοπήσει τον σεβαστό μας π. Βασίλειο, επειδή είναι βέβαιο ότι έχει στραγγαλίσει κάθε δυνατότητα αντίστασης εκ μέρους της εκδοτικής και συντακτικής επιτροπής του "Ορθοδόξου Τύπου." 

No comments:

Post a Comment