Tuesday, June 27, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο του Σεβ. Καλαβρύτων, την ακόλουθη επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος:

“Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αδελφοί και Πατέρες,

Έως χθες εκ μέρους της Εκκλησίας κατά κόρον ελέγετο, ότι ο διάλογος θα αρχίση  από «μηδενικήν βάσιν»! Ο τέως Υπουργός κ. Φίλης ισχυρίζεται, ότι «η επιτροπή της Εκκλησίας τελικά δέχθηκε ο διάλογος να μη γίνει από μηδενική βάση, όπως στην αρχή εζητείτο και υπήρξε η αφορμή της έντασης, αλλά με βάση τα νέα προγράμματα»!

Ø     Με  όλον τον σεβασμόν Σας ερωτώ, τι εκ των δύο ισχύει;
Ø     Διάλογος εγένετο από μηδενικήν βάσιν;
Η  με βάσιν τα νέα Προγράμματα;

Με όλον τον σεβασμόν και πάλιν Σας ερωτώ:
Ποίος εμπαίζει, ποίον;
Η Επιτροπή Διαλόγου την Ιεραρχίαν;
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Λαόν;
Ο κ. Φίλης τους Δημοσιογράφους;

Ή μήπως όλοι Ημείς εμπαίζομεν εαυτούς και αλλήλους; 

Ταύτα πάντα μας εξαναγκάζουν, ίνα μη προσέλθωμεν εις τας εργασίας της ατύπως συγκαλουμένης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας  της προσεχούς Τρίτης 27ης Ίουνίου μόνον και μόνον δια να μη συμπράξωμεν εις την συντελουμένην προδοσίαν της αμωμήτου Ημών Πίστεως, της αγίας Ορθοδοξίας μας.”

Αρκεί να διαβάσει κάποιος το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να αντιληφθεί ότι οι φόβοι του Σεβ. Καλαβρύτων δικαιώθηκαν στο έπακρο.

Η Ιεραρχία αποφάσισε τη συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο με τους ίδιους εκπροσώπους.!!!

Έ τότε γιατί συνήλθε η Ιεραρχία; Απλούστατα για να εξασφαλίσει το άλλοθι στον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο για να συνεχίσει ανενόχλητος την υπόσκαψη του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Αει μέν, μάλιστα δε νύν, εύκαιρον ειπείν τη σοφή ρήση του μακαριστού Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου: “Επίσκοποι του Χριστού είστε εσείς ή γαλιά που τα οδηγεί όπου θέλει ο Σεραφείμ με τη βέργα του;”

Αντικαταστήτε το όνομα Σεραφείμ με το όνομα Ιερώνυμος και έχετε την εξίσωση του προβλήματος στις σημερινές του διαστάσεις.

Αντί 80 Ιεράρχες να αλυσοδέσουν τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξέδωσαν απόφαση με την οποία στηρίζουν τη συνέχιση του εμπαιγμού της Εκκλησίας από τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ελπίσουμε ότι υπήρξαν τουλάχιστον ορισμένοι ιεράρχες που όρθωσαν ανάστημα για να αναχαιτίσουν την Ιερωνυμική δεσποτεία.

Είμαστε στη δωδεκάτη παρά ένα λεπτό. Από το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών που θα βασίζονται στα νέα Προγράμματα Σπουδών. Μόνη ελπίδα μας είναι η ΠΕΘ και τα συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία να καταγγείλουν στον Ελληνικό λαό τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να καλέσουν το λαό σε γενική αντίσταση εναντίον της προσπάθειας επιβολής του διαθρησκειακού Οικουμενισμού στα σχολεία μας.

No comments:

Post a Comment