Friday, June 16, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, το ακόλουθο σχόλιο στην ανάρτηση “Θρασύτατη επιστολή Αργολίδος προς Πειραιώς!”: 

“Σάλπισμα Ζωής είπε...
Χαίρετε εν Κυρίω
Δεν θα σχολιάζαμε αν δεν αναφερόταν και σε μας ο Σεβασμιώτατος. Λοιπόν στραβισμός ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία ενώ και τα δυο μάτια είναι ανοικτά μόνο το ένα είναι στραμμένο στο αντικείμενο προσήλωσης, ενώ το άλλο είναι στραμμένο σε άλλη κατεύθυνση. Έτσι ορίζεται ο αισθητός στραβισμός. Δυστυχώς υπάρχει και ο πνευματικός στραβισμός. Είναι η κατάσταση κατά την οποίαν η μισή μόνο ύπαρξη μας είναι στραμμένη στην Αλήθεια. Η άλλη μισή είναι στραμμένη σε άλλη κατεύθυνση. Από την πνευματική αυτήν ασθένεια πάσχουν κυρίως οι οικουμενιστές. 

Με υιική αγάπη λοιπόν τους καλούμε να εξετάσουν τα πνευματικά τους αισθητήρια. Είναι λυπηρό αυτοί από τους οποίους περίμενε το ποίμνιο πολλά…. να έχουν τελικά τέτοιες θέσεις…. Κρίμα. 

Ένας ορθόδοξος φονταμενταλιστής, τρομοκράτης ο οποίος ασκεί τέτοια δικτατορία ώστε διωκόμενος και ενώ τηρεί επακριβώς τους κανόνες και τα δόγματα της Εκκλησίας, δεν έχει ούτε που να λειτουργήσει. 

Ο π. Φώτιος Βεζύνιας.”

Πολύ εύστοχος ο σχολιασμός του π. Φώτιου Βεζύνια. Όντως! Οι Οικουμενιστές πάσχουν από πνευματικό στραβισμό. Η μισή τους ύπαρξη είναι στραμμένη στην αλήθεια. Η άλλη μισή είναι στραμμένη προς τον Αντικείμενο ημών και εχθρόν της αληθείας Διάβολο.

Μας προκαλεί βαθύτατη θλίψη το γεγονός ότι ο π. Φώτιος Βεζύνιας και άλλοι αποτειχισθέντες κληρικοί δεν έχουν θυσιαστήριο να τελούν την αναίμακτη θυσία.

Η διοίκηση της Εκκλησίας πολλές φορές, όχι μόνον ανέχεται, αλλά και προωθεί διαβεβλημένους κληρικούς οι οποίοι επ’ ουδενί λόγω δεν θα έπρεπε να στέκονται μπροστά στο Άγιο θυσιαστήριο.

Το ακόμη χειρότερο προωθεί σε επιτελικές θέσεις κληρικούς και δη επισκόπους που κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή αιρέσεις ακόμα και σε συνεδρία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και όμως! Η διοίκηση της Εκκλησίας τιμωρεί αμείλικτα, και απειλεί με ακόμη πιο σοβαρές τιμωρίες, αποτειχισθέντες αδιάβλητους και ακατηγόρητους κληρικούς, επειδή ενεργοποίησαν την διακριτική ευχέρεια που τους  παρέχουν οι Ιεροί Κανόνες να διακόψουν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη αφού κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή αίρεση και αποδέχεται τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Μας φρονηματίζουν οι αγώνες σας για την πίστη μας, π. Φώτιε, και σας εκφράζουμε υικά την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας και στις αμαρτωλές προσευχές μας ικετεύουμε τον Κύριο να σας ενδυναμώνει και να σας προστατεύει.

Θα ξημερώσουν καλύτερες για την Εκκλησία, Γέροντα. Δεν θα αφήσει ο Χριστός την Εκκλησία Του να καταποθεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού.

2 comments:

  1. στις 2 πρωτες φωτο ειναι ο π. Μάξιμος Καραβας. διόρθωσε το λάθος σου...

    ReplyDelete
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

    ReplyDelete