Wednesday, June 21, 2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Του π. Νικόλαου Μανώλη
======

Πανικόβλητος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα. Πρόσβαλε τους πάντες για να μείνει στον αφρό. Αλλά αποκαλύφθηκε... Με μηδενικές θεολογικές γνώσεις για το ιεροκανονικό θέμα της διακοπής μνημοσύνου, ένθερμος υπερασπιστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, θιασώτης της δεσποτικής νοοτροπίας και του εξευτελισμού του απλού κληρικού, επικαλέστηκε θεωρίες συνωμοσίας και φανταστικούς εχθρούς για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τον πατέρα Φώτιο Τζούρα, ως αδαή, αγράμματο, παίγνιο στα χέρια φανατικών και ακραίων αντιοικουμενιστών...

Τί να πρωτοσχολιάσεις από αυτά που λέει; 

Κάθε φράση του είναι να τραβάς τα μαλλιά σου… Μου θυμίζει στο ύφος και στους λόγους τον δικό μου επίσκοπο, τον γερασμένο δεσπότη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Νομίζω άλλωστε πως συνδέονται πνευματικά.

Ξαφνικά, όλοι ξέχασαν τα πεπραγμένα των παλαιών αγίων, όπως του αγ. Γρηγορίου Παλαμά, αλλά και των μητροπολιτών και των άλλων πατέρων του 1969-1973, που διέκοψαν το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγόρα και βαπτίζουν τη διακοπή μνημοσύνου ως κάτι άγνωστο στην Εκκλησιαστική ιστορία. Φαίνεται ότι για τον Σιδηροκάστρου, η Εκκλησία είναι οργάνωση ρασοφόρων με διοικητές τους ομοίους του. Στηνψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, μαζί με τους υπόλοιπους συνοδικούς, έβαλε την υπογραφή του και αυτός σε αποφάσεις που καταλύουν την Ορθόδοξη εκκλησιολογία και καθιστούν τον Οικουμενισμό δόγμα της Εκκλησίας...

Ο κ. Μακάριος, αντιμετωπίζει την διακοπή του μνημοσύνου του από τον πατέρα Φώτιο, με την μέθοδο των διώξεων και των απειλών, χωρίς να φοβάται ότι με τις πράξεις του αυτές έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το θέλημα του Θεού, με την ίδια την κεφαλή της Εκκλησίας τον Ιησού Χριστό, και ότι καθίσταται κατ’ αυτόν τον τρόπο θεομάχος. Ενώ ο ιερός κανόνας (ο ΙΕ΄ της πρωτοδευτέρας συνόδου) απαγορεύει να τιμωρούνται οι ιερείς που διακόπτουν το μνημόσυνο των εν δυνάμει αιρετικών επισκόπων, των ψευδεπισκόπων όπως τους ονομάζει, ακόμη και προ της συνοδικής καταδίκης αυτών, ο Σιδηροκάστρου ανακοινώνει τιμωρίες και διώξεις. Οι ιεροί κανόνες και οι άγιοι, ομιλούν για τον έπαινο από την Εκκλησία αυτών που διακόπτουν το μνημόσυνο των επισκόπων για λόγους Πίστεως, όχι για τιμωρίες και διώξεις. Δυστυχώς ο κ. Μακάριος, δεν διαθέτει ούτε το βίωμα, ούτε την νομοκανονική κατάρτιση, αλλά ούτε και την σοφία του Φαρισαίου Νομοδιδασκάλου Γαμαλιήλ που συμβούλεψε το συνέδριο των Φαρισαίων να αφήσουν τους Αποστόλους ήσυχους “ὅτι ἐὰν ᾖ ἐξ ἀνθρώπων ἡ βουλὴ αὕτη ἢ τὸ ἔργον τοῦτο, καταλυθήσεται· εἰ δὲ ἐκ Θεοῦ ἐστιν, οὐ δύνασθε καταλῦσαι αὐτό, μήποτε καὶ θεομάχοι εὑρεθῆτε”. 

Η διακοπή του μνημοσύνου των αιρετιζόντων επισκόπων από τους απλούς παπάδες θα γίνει το εγερτήριο σάλπισμα που θα ξυπνήσει το κοιμώμενο ποίμνιο της Ελλαδικής Εκκλησίας και όχι μόνο. Σύντομα οι ιερείς που θα αντιδράσουν θα είναι εκατοντάδες και οι απλοί πιστοί εκατοντάδες χιλιάδες. Όχι εκτός Εκκλησίας, όχι σε σχίσματα και παρασυναγωγές όπως μας κατηγορούν και μας ωθούν. Εντός Εκκλησίας, αλλά εκτός της αίρεσης. Η Ορθοδοξία θα νικήσει και τον Οικουμενισμό όπως τόσες και τόσες αιρέσεις κατά το παρελθόν. Δεν θα την σώσουμε εμείς, αλίμονο αν το πιστεύαμε αυτό. Αυτή θα μας σώσει γιατί σαν στρείδια θα μείνουμε κολλημένοι πάνω της, γιατί δεν θα ακολουθήσουμε ξένα φώτα και πλάνες φωνές οικουμενιστικής αγαπολογίας.

Λυπάμαι για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου. Ο πατήρ Φώτιος με την διακοπή του μνημοσύνου, του έδωσε χρυσή ευκαιρία να κάνει μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του και να στρίψει το τιμόνι του επισκοπικού του βίου προς την Ορθοδοξία. Από τις δηλώσεις του δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. 

ΠΗΓΗ:

Κατάνυξις

No comments:

Post a Comment