Wednesday, June 21, 2017

ΣΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΛΗΜΕΡΙ


ΣΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΛΗΜΕΡΙ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Όπως μεταδίδει το jp-newsgate.net την Κυριακή, 18η τρέχοντος, στη Σινασό της Καππαδοκίας λειτουργήθηκε η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Της Θ. Λειτουργίας προΐστατο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων δύο ιεραρχών από την Κύπρο και τα Ιεροσόλυμα αντιστοίχως, ενώ παρίστατο συμπροσευχόμενος και ο Οικουμενικός Πατριάχης κ. Βαρθολομαίος. 

Όμως συμπροσευχόμενοι παρέστησαν και δύο ΜΗ Ορθόδοξοι, Παπικοί για την ακρίβεια αξιωματούχοι, ήτοι ο «επίσκοπος» Λέτσε κ. Ντομένικο Ουμπέρτο ντι Αμπρόζιο και ο «επίσκοπος» Μπάρι κ. Φραντσέσκο Κακούτσι, μαζί με τον φραγκόπαπα κ. Αντρέα Παλμιέρι, στέλεχος του κράτους του Βατικανού. 

Οι οικουμενιστικοί σχεδιασμοί κινούνται μεθοδικά, συστηματικά κι ασυγκράτητα. Πρέπει πάση θυσία να εμπεδωθεί σε όλους, σοφοίς τε και ανοήτοις, ότι οι αποφάσεις του Κολυμβαρίου (περί «ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών» και όχι μόνο) δεν είναι κενό γράμμα, αλλά οφείλουν να υλοποιούνται καθ’ εκάστην. 

Επομένως ας μη βαυκαλίζεται ο αιθεροβάμων αρθρογράφος του «Ορθόδοξου Τύπου» με την ιδέα ότι η «Σύνοδος» της Κρήτης … απέθανε και ετάφη. Με ευσεβοποθισμούς και με το «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» δεν λύνονται τα προβλήματα. 

Ο Μακαριώτατος Ιεροσολύμων, στην ομιλία του στην ανωτέρω Λειτουργία, τόνισε ότι η «Σύνοδος» της Κρήτης εγένετο «επινεύσει και οδηγία και παραμυθία του Παρακλήτου Πνεύματος»!!!

Το Παράκλητο Πνεύμα, επινεύσει και οδηγία του οποίου συνετάγησαν οι Ιεροί Κανόνες, έδωσε οδηγία στους συμμετασχόντες στη Σύναξη του Κολυμβαρίου, να τους ποδοπατούν και να τους παραβιάζουν σκαιότατα, χωρίς ανάπαυλα; 

Μήπως επινεύσει του Παρακλήτου Πνεύματος οδήγησε ο Μακαριώτατος την Εκκλησία των Ιεροσολύμων στη συγκρητιστική Βάβελ του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών», όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα; 

Επινεύσει, μήπως, Πνεύματος του Παναγίου ο Μακαριώτατος δωρίζει αβέρτα «ιερά Κοράνια»; Μήπως αγνοεί ότι εκεί, στις σελίδες του Κορανίου, το Άγιο Πνεύμα (το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος) ταυτίζεται με τον … αρχάγγελο Γαβριήλ; Αν διαφωνεί με την άνω ποταμών μωαμεθανική αυτή κακοδοξία τι άξιον λόγου βρίσκει στο Κοράνιον, ώστε να το δωρίζει;

Με λεκτικές κορώνες και θέσεις πόρρω απέχουσες της αληθείας ΔΕΝ ησυχάζει η ορθόδοξη συνείδηση. Ούτε θα δεχθεί και θα αποδεχθεί τις αντορθόδοξες αποφάσεις οιωνδήποτε. Όσος καιρός και αν περάσει.

No comments:

Post a Comment