Saturday, June 10, 2017

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΛΛΙΠΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΛΛΙΠΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αξιόλογη και θαρραλέα, πλην όμως ελλιπής, η Ανακοίνωση της ΠΕΘ για τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου.

Όλα όσα λέγει η ΠΕΘ είναι εύστοχα και μακάρι να εισακουστούν οι εισηγήσεις της. Η Ένωση των θεολόγων καταγγέλλει τον καταχθόνιο ρόλο των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον επαίσχυντο ρόλο των τυχοδιωκτών των ΑΝΕΛ. Καταγγέλλει, επίσης, την ενορχηστρωμένη προσπάθεια να εξοβελιστεί η πίστη μας από τα σχολεία, από την οικογένεια και από την κοινωνία.

ΟΙ άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν ένα και μόνον: Να κάνουν τα παιδιά μας γεννίτσαρους και να μετατρέψουν την Ελληνική κοινωνία σε ένα άχρουν, άοσμο και άγευστο πολυπολιτισμικό αχταρμά.

Δυστυχώς η ΠΕΘ είτε επειδή δεν το συνειδητοποιεί, είτε επειδή το συνειδητοποιεί μεν, πλην όμως για λόγους τακτικής δεν το δημοσιοποιεί, δεν αναφέρει τίποτα για το σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζει ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνεργάτες του για την υπόσκαψη του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η Ανακοίνωση της ΠΕΘ τους παρουσιάζει σαν θύματα -και όχι σαν συνωμότες- της αυθαιρεσίας και της παρασπονδίας των άθεων

Ας μη κοροιδευόμαστε! Τα κάστρα είναι προδομένα εκ των έσω αγαπητοί συνάδελφοι και γι’ αυτό ο αγώνας σας -που είναι αγώνας όλων μας- είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Οι όπου γης πιστοί στεκόμαστε στο πλάι σας. Παρακολουθούμε με θαυμασμό και συναδελφική αλληλεγγύη τους υπεράνθρωπους αγώνες που έχετε αποδυθεί για να μαθαίνουν τα παιδιά μας “γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα”.

Ιδού το απόσπασμα της Ανακοίνωσης της ΠΕΘ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ
=====

Για όλα αυτά η ΠΕΘ:

Επιμένει στην απόσυρση των παρόντων Προγραμμάτων και στη σύνταξη νέων.

Καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για την εκτύπωση του νέου διδακτικού υλικού για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ζητά την έκδοση άμεσα νέας απόφασης αναφορικά με την εκτύπωση του διδακτικού υλικού, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας αλλά και τα προτάγματα της δημοκρατίας.

Προτείνει ως έσχατη λύση την εκτύπωση και διανομή των ήδη υπαρχόντων βιβλίων του 2006, μέχρι να γραφούν, με τη συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, νέα βιβλία.

Αν το Υπουργείο δεν αποδεχθεί τις παραπάνω δημοκρατικές και αξιοπρεπείς προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου, τότε αυτό θα είναι έμπρακτη απόδειξη ότι:

1.) Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά στοχεύει στην πνευματική αποδόμηση της ορθόδοξης πίστης των παιδιών των Ελλήνων,

2.) Το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ εξαπατά τον Ορθόδοξο ελληνικό λαό, προφασιζόμενο θρησκευτική ευλάβεια, αλλά στην πραγματικότητα συνταυτίζεται με τις επιλογές του κομματικού «κράτους» του ΣΥΡΙΖΑ.

3.) Βρίσκεται σε εξέλιξη η γκεμπελική και φασιστική προσπάθεια ενός ιδεοληπτικού, ορθοδοξου-χριστιανοφοβικού καθεστώτος, που έχει στο στόχαστρό του την πίστη του Ορθόδοξου χριστιανικού λαού.

Η ΠΕΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει μαχητικότερα να αγωνίζεται, με σταθερότητα στις ορθόδοξες χριστιανικές της αρχές, για την οριστική απόσυρση του πολυθρησκειακού συνονθυλεύματος που φέρει την ονομασία «νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά», τα οποία οι Θεολόγοι δεν θα υλοποιήσουν, διότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν προδήλως αντισυνταγματικές διοικητικές εντολές, όπως επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα συντρεχούσης, άμα και της αντίστοιχης πειθαρχικής ευθύνης, μη αποκλειομένης και της ποινικής τοιαύτης, σύμφωνα με τις Συνταγματικές επιταγές.

No comments:

Post a Comment