Saturday, June 10, 2017

ΕΥΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



ΕΥΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας στο καλό ιστολόγιο “Σάλπισμα Ζωής”: 

“Η πρόταση του κ. Νάνη να αποσύρει την υπογραφή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, από τα κείμενα της Κρήτης, ασφαλώς ισχύει και για όλους τους επισκόπους που τον συνόδευσαν στην Κρήτη. 

Άγιοι Ιεράρχες ακολουθήσατε την επιθυμία του ποιμνίου σας. 

Ελάτε πραγματικοί μπροστάρηδες να το οδηγήστε στον δρόμο της Αληθείας.

Το σύννεφο του οικουμενισμού μαύρο και απειλητικό σκέπασε την Εκκλησία.
  
Δεν σας νοιάζει;
  
Μα μπορεί να λέγεται πατέρας αυτός που δεν ακούει το κλάμα του παιδιού του;.
  
Μπορεί να λέγεται πατέρας αυτός που για να μην ακούει το κλάμα του παιδιού του, προτιμά να το κοιμίζει με ηρεμιστικές σταγόνες;

Δεν καταλάβατε ότι το κοινωνικό ενδιαφέρον που εδίχνεται για τα ανήμπορα "παιδιά σας", είναι μόνο ηρεμιστικές σταγόνες;

Δεν σας απασχολεί ο πνευματικός θάνατος που επιφέρει η αίρεση του οικουμενισμού;”

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
______

Πολύ ορθές οι παρατηρήσεις του αιδεσιμολογιώτατου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τα τελευταία εκατό και βάλε χρόνια έχει παραδοθεί στη δίνη του πιο απαίσιου συγκρητισμού. Οι ορθόδοξες φωνές συνεχώς καταπνίγονται. Όσοι πονούν για την πίστη τους διώκονται. Οι Οικουμενιστές κατακτούν τη μια έπαλξη μετά την άλλη.

Με τη Σύνοδο της Κρήτης κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ
______

Απείχαν, βέβαια, από τη Σύνοδο της Κρήτης η Εκκλησία της Αντιόχειας και η Εκκλησία της Ρωσσίας. Όλοι, όμως, ξέρουμε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας αμιλλάται αγρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης. Η αποχή του είχε να κάνει με τη φιλοπρωτεία και τον εθνοφυλετισμό και όχι με την ορθοδοξία των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης. Δεν αποκλείεται, πάντως, η Εκκλησία της Ρωσσίας -υπηρετώντας πονηρές σκοπιμότητες- να απορρίψει τελικά τη Σύνοδο της Κρήτης ιδιαίτερα αν κινδυνεύσει το imperium της στην Ουκρανία. 

Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας πλέει πλησίστιος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Όλοι, επίσης, ξέρουμε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος υπέγραψε κακόδοξη Διακήρυξη με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπως γνωρίζουμε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας συμμετέχει ασμένως στο ΠΣΕ και προσυπογράφει τις κακόδοξες αποφάσεις του και πραγματοποιεί πολλές οικουμενιστικές ασχημίες με αιρετικούς και αλλόθρησκους που εμπεδώνουν τον “λαικό οικουμενισμό”.

ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ;
________

Όσο για την Εκκλησία της Αντιοχείας πόθεν άρξομαι θρηνείν; Είναι μια κυριολεκτικά ουνίτικη Εκκλησία που έχει πλήρη διακοινωνία με τους Μονοφυσίτες, τους Ουνίτες και τους Παπικούς. 

Με συνοδική απόφαση έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή τις προδοτικές για την Ορθοδοξία Συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ, ενώ πρόσφατα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ενεδεδυμένος άπασαν την αρχιερατική αυτού στολή δεν δίστασε να προσκαλέσει σε ορθόδοξο ναό ιμάμη να κάνει κήρυγμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας.!!! 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
_______

Επομένως ο π. Φώτιος Βεζύνιας έχει απόλυτο δίκαιο. Η κατάσταση είναι τω όντι ζοφερή. Οι μόνες παραδοσιακές Εκκλησίες είναι η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας. 

Ευτυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος περιλαμβάνει στους κόλπους της δεκάδες παραδοσιακούς αρχιερείς. 

Δεν έχει δίκαιο ο π. Φώτιος όταν λέγει ότι πρέπει να αποσύρουν τις υπογραφές τους όσοι ιεράρχες της υπέγραψαν τα κακόδοξα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης; 

Δεν πρέπει όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αγωνιστούν για να ανατραπούν οι κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

No comments:

Post a Comment