Wednesday, June 14, 2017

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ


ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Εδώ και χρόνια η Μητρόπολη Αυστρίας (του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου) αγωνίζεται να δημιουργήσει το πρώτο Ορθόδοξο μοναστήρι στην κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα ο χώρος του βρίσκεται στην ανατολική Αυστρία στο Σανκτ Αντρέ αμ Τσίζεε, στο Μπούρκενλαντ. Πολλοί εντόπιοι εντέδρασαν στην απόφαση και οι τοπικές αρχές έθεσαν τελευταία το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμά του: 569 υπέρ και 385 εναντίον. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η Μητρόπολη ετοιμάζεται να υλοποιήσει το στόχο της. 

Όμως, αντί το πράγμα να μας χαροποιεί, μας δημιουργεί έντονες και εύλογες ανησυχίες. Ο χώρος της Μονής δωρήθηκε στα 2014  από τον Παπικό «επίσκοπο» του Μπούρκενλαντ μετά από σχετική  άδεια του Πάπα Βενέδικτου, που ανανεώθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο. Timeo Danaos et dona ferentes (Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας). 

Από την άλλη, ο επιχώριος επίσκοπος Μητροπολίτης Αρσένιος δεν χάνει ευκαιρία από του να προκαλεί σκαιότατα την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος στις 29.11.2015 συμμετείχε στο κοιμητήριο Καγκράνερ της Βιέννης στην κηδεία της γνωστής οικουμενίστριας Γκλάιξνερ μαζί με τον Παπικό καρδινάλιο Σένμπορν και το Λουθηρανό «επίσκοπο» Μπούνκερ. Κανονική συμπροσευχή μετά των αιρετικών και κατάφωρη καταπάτηση των Ιερών Κανόνων. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αρσένιος δήλωσε στις 23.7.16 ότι «ο επανευαγγελισμός δεν είναι έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μόνο, αλλά όλων των χριστιανικών Εκκλησίων». Βέβαια. Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της Συνάξεως του Κολυμβαρίου για τις «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες», ο Σεβασμιώτατος έσπευσε αγαλλομένω ποδί και ακαριαίως να την υλοποιήσει. Για ποιο «επανευαγγελισμό» της Ευρώπης  μας μιλάει τέλος πάντων; Εμείς θα διδάσκουμε τις Ορθόδοξες  θέσεις, οι Παπικοί θα «σερβίρουν» τις Παπικές αιρέσεις και οι οπαδοί του πολυποίκιλου Προτεσταντικού αχταρμά θα διαδίδουν τις παντοειδείς τους κακοδοξίες, ων, ως γνωστόν, ουκ έστιν αριθμός. Αυτό ονομάζεται μονολεκτικώς βαβυλωνία και πόρρω απέχει οιουδήπορε επανευαγγελισμού. Εδώ μας οδηγεί αναποδράστως το οικουμενιστικό άσμα «όλοι το ίδιο είμαστε»!!! 

Και κάτι άλλο: Για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε φέτος στον Αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Δούναβη τον Παπικό «επίσκοπο» Εγκίντιους Ζίρκοβιτς; Αναποδράστως, λοιπόν, το υπό ίδρυση Μοναστήρι δεν θα αποτελέσει φάρο της Ορθοδοξίας, αλλά πομπό οικουμενιστικών κακοδοξιών. Μήπως λείπουν σήμερα από το χώρο του μοναχισμού οι θιασώτες του Οικουμενισμού; Μήπως δεν χειροκροτούν και επικροτούν ακόμη και ηγούμενοι (λ.χ. ο Καθηγούμενος του Βατοπεδίου) τις αποφάσεις του Κολυμβαρίου; 

Είναι υπερβολικές, έωλες  κι αστήρικτες οι ανησυχίες μας; Εύχομαι τα γεγονότα να μας διαψεύσουν. 

No comments:

Post a Comment