Tuesday, June 27, 2017

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διάβασα, στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, την εισήγηση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στη Σύνοδο της Ιεραρχίας και την ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

Το μήνυμα των δύο ιεραρχών είναι σαφέστατο. Η Ιεραρχία δεν συνεκλήθη για να πάρει αποφάσεις για την προσπάθεια των αθέων να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά επειδή ορισμένοι ιεράρχες “έκαναν την πρότασιν να ενημερωθούν όλα τα Μέλη της Ιεραρχίας για την προοδο που επετεύχθη στο διάλογο της Εκκλησίας με την Πολιτεία στο μάθημα των θρησκευτικών. 

Αυτό είναι και το μοναδικό θέμα απασχολήσεως της εκτάκτου σημερινής συνάξεως της Ι.Σ.Ι.” όπως δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ή μάλλον αρβανίτικη προπέτεια ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο δε his master voice Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ ανέλυσε με λεπτομέρειες τις υποτιθέμενες βελτιώσεις στο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών που έγιναν κατορθωτές -κατά τη διαβεβαίωση του Σεβ. κ Εφραίμ πάντοτε- εξαιτίας του παραγωγικού διαλόγου Υπουργείου και Εκκλησίας.

Αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Προχώρησε να σφυροκοπήσει την ΠΕΘ και όσα ιστολόγια και έντυπα ζητούν από την Εκκλησία να δείξει σθεναρή στάση έναντι των αθέων και άφησε υπονοούμενα για τα ταπεινά ελατήρια που ελαύνουν όσους ασκούν κριτική στην απροκάλυπτη επίθεση των αθέων και των ΚΑΙΡΟΣκόπων που στόχο έχει την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών!!!  

Είμαστε βεβαιοι ότι οι αγωνιστές συνάδελφοι, που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, θα δώσουν την δέουσα απάντηση αναφορικά με τη συκοφαντία του Σεβασμιώτατου Ύδρας ότι συνδικαλιστικά ελατήρια ελαύνουν τους αγώνες τους για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών

Όσο για μας που αγωνιζόμαστε για χρόνια τα παιδιά μας να μαθαίνουν για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και όχι για το Κοράνι και τον Γκανέσα τον “Θεό” ελέφαντα, ας κρίνει ο Άγιος Θεός αν τα ελατήριά μας είναι ταπεινά.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΘ! Επαναφέρω την εισήγηση που επαναλαμβάνω φορτικά τα τελευταία χρόνια.

Μόνον η ΠΕΘ και τα συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Οργανώστε, αγαπητοί συνάδελφοι, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, συλλαλητήριο έξω από την Αρχιεπισκοπή για να αποδοκιμάσετε τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο, δονείστε τις εκκλησίες με την κραυγή ανάξιος όπου πηγαίνει να λειτουργήσει, αρχίστε την συλλογή υπογραφών για να ζητήσετε την παραίτησή του. 

Αλλιώς σε λίγους μήνες, με το μάθημα των Θρησκευτικών, τα παιδιά μας θα διδάσκονται τον διαθρησκειακό Οικουμενισμό και όχι τις αλήθειες της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment