Friday, June 2, 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑ


ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας συμμετείχε στην ετήσια διάσκεψη του τμήματος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στη Σουηδία, γνωστό με την επωνυμία “Χριστιανικό Συμβούλιο της Σουηδίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Ουψάλα το διήμερο 30 και 31 Μαΐου 2017. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνομιλίες, συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις.

Στην εν λόγω συνέλευση ελήφθη ομόφωνη απόφαση και έγινε δεκτή ως μέλος η Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, 48 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1969. Η ανακοίνωση της ένταξης καλωσορίστηκε με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.»

Τι μας λέγει η είδηση;

Η Μητρόπολη Σουηδίας ιδρύθηκε το 1969 αλλά μόλις τώρα το 2017 έγινε μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών της Σουηδίας, που είναι γνωστό με την επωνυμία “Χριστιανικό Συμβούλιο της Σουηδίας”.

Με άλλα λόγια οι προκάτοχοι του Σεβ. κ. Κλεόπα -Πολύευκτος και Παύλος- είχαν την ορθόδοξη ευαισθησία να μη κάνουν αίτηση για να καταστεί η Μητρόπολη Σουηδίας μέλος του οικουμενιστικού φόρουμ του ΠΣΕ της Σουηδίας. 

Δυστυχώς, όμως, η ορθόδοξη αυτή ευαισθησία δεν διακρίνει ούτε εξ αποστάσεως τον σεσημασμένο οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα στο παθητικό της ποιμαντορίας του οποίου καταχωρήθηκε το νέο και σοβαρό αυτό οικουμενιστικό ατόπημα. 

Καθόλου παράξενο το ότι ένας τόσο συνειδητός οικουμενιστής και νεωτεριστής ιεράρχης βρίσκεται στο short list του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, όταν κενωθεί ο Θρόνος της Αμερικής.

Για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας έδειξε αξιόλογη μέριμνα για τη διοργάνωση της Μητρόπολής του από τότε που εξελέγη Μητροπολίτης Σουηδίας και τον επαινούμε ασφαλώς γι’ αυτό.

Δυστυχώς, όμως, ο Σεβασμιώτατος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τα οικουμενιστικά του φρονήματα με συμπροσευχές και κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους ποικιλώνυμους αιρετικούς και με τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του ΠΣΕ. 

Επιπλέον κυκλοφορεί με πολύ αντιπαραδοσιακή εμφάνιση που προκαλεί αφόρητα τους πιστούς, ενώ γενικά είναι ένας πολύ νεωτεριστής ιεράρχης. 

Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα τον φωτίσει να ανανήψει από την οικουμενιστική και νεωτεριστική πορεία που ακολουθεί για να αναπαύσει τη συνείδηση των πιστών αλλά προπαντός για να συμβαδίσει η ποιμαντορία του με το Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες. 

No comments:

Post a Comment