Monday, June 5, 2017

Ο ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ



Ο ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το Βατικανό εξέδωσε Ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της Ανακοίνωσης του Βατικανού για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού είναι ότι εκφράζει “αλληλεγγύη προς τους μουσουλμάνους επειδή τώρα διανύουν την περίοδο του Ραμαζανιού”.

ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
_______

Η Ανακοίνωση του Βατικανού δείχνει ότι ο πανθρησκειακός Οικουμενισμός εμπεδώνεται σε όλα τα επίπεδα από τον Πάπα Φραγκίσκο και τους συνεργάτες του. Η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος αναγνωρίζει τον Ιουδαισμό, τον Χριστιανισμό και τον Μωαμεθανισμό σαν τρεις Αβρααμικές θρησκείες που πιστεύουν στον ίδιο Θεό.!!! Ιλιγγιά πραγματικά ο νους του ανθρώπου για το μέγεθος της συγκρητιστικής ασέβειας. 

Γι’ αυτό λ.χ. ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος Βοιτύλας, όχι μόνο έδινε “Ιερά Κοράνια” στους Μωαμεθανούς, αλλά και τα ασπαζόταν ως ένδειξη σεβασμού.!!! Η θεώρηση αυτή είναι κυριολεκτικά εξωφρενική, αν αναλογιστούμε, ότι βασική διδασκαλία του Κορανίου είναι η άρνηση του Τριαδικού δόγματος και επομένως της Θεότητας του Χριστού.

Ο Πάπας Βένεδικτος και ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκαν στο μπλε τζαμί την ώρα που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε τον σταυρό τους όταν επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία. 

Ο ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
_________

Κάποιος, φυσικά, θα μπορούσε να πεί ότι όλα τα πιο πάνω δεν μας αφορούν επειδή το Βατικανό δεν είναι Εκκλησία και γι' αυτό κάθε άλλο παρά εκφράζει την αληθινή πίστη. 

Αυτό βέβαια είναι αλήθεια πλήν, όμως, για δεκαετίες τώρα παρατηρούνται πολλά παρόμοια φαινόμενα και στον ορθόδοξο χώρο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, o Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Δ΄ δώρισαν “Ιερά Κοράνια” σε μουσουλμάνους. Το ίδιο έκανε ο Σέρβος επίσκοπος Τούσλας Βασίλειος. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης έβαλε ιμάμη να κάνει το κήρυγμα σε ορθόδοξη εκκλησία φέρων άπασαν την αρχιερατική αυτού στολή. Η Εκκλησία της Ρωσσίας διοργανώνει συστηματικά κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και συμπροσευχές όχι μόνον με αιρετικούς αλλά και με Μωαμεθανούς. Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες συμμετέχουν στις διαθρησκειακές συναντήσεις στην Ασσίζη και αλλού. 

Ο καθαιρετέος οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός διοργάνωσε διαθρησκειακό καρνάβαλο στην Καμπέρα στον οποίο -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν πολλοί κορυφαίοι ορθόδοξοι εκπρόσωποι, όπως ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κυρός Μελέτιος, ο μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κτλ..

Άρα και η Ορθόδοξη Εκκλησία, ή για να ακριβολογούμε πολλοί κορυφαίοι της εκπρόσωποι, δεν είναι αθώοι της πλάνης της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου περί των λεγομένων Αβρααμικών θρησκειών. Γι' αυτό και προάγουν με πολλούς τρόπους τον διαθρησκειακό Οικουμενισμό.

No comments:

Post a Comment