Saturday, June 3, 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ” ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “ΝΕΩΚΟΡΟΥ” ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το χθεσινό άρθρο του “Νεωκόρου” στη “Ρομφαία” ρίχνει άπλετο φώς στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑΓΩΝ
__________

1.) Μας πληροφορεί, λοιπόν, ο “Νεωκόρος” ότι διεξάγεται μεγάλη μάχη στα παρασκήνια για την εκλογή νέου Μητροπολίτη στη Μητρόπολη Σταγών και ότι πολλοί ισχυροί Μητροπολίτες προσπαθούν να προωθήσουν δικούς τους υποψήφιους.

Αναπόφευκτα τα τοιαύτα όταν κενώνονται Μητροπολτικοί Θρόνοι πλην, όμως, δεν αφορούν την Εκκλησία αυτές οι ίντριγκες. Οι πιστοί ενδιαφέρονται να μάθουν αν για τη Μητρόπολη Σταγών θα προωθηθεί κληρικός με φόβο Θεού, αδιάβλητος, με ιεραποστολικό ζήλο, εχθρός του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών.

Από εκεί και πέραν κανείς δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εκκλησιαστικό παρασκήνιο.

ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ
________

2.) Μαθαίνουμε ακόμη ότι ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου θα προαχθεί σε βοηθό επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Τι να πει κανείς; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ναρκοθέτησε την υποψηφιότητα του Πανοσιολογιώτατου για τη Μητρόπολη Μεγάρων και τώρα θα του προσφέρει την καραμέλλα της προαγωγής σε βοηθό επίσκοπο. Δεν σκέφτηκε, δυστυχώς, το συμφέρον της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος. Αν είχε εκλεγεί ο Πανοσιολογιώτατος κ. Χρυσόστομος θα μπορούσε να καθαρίσει όλο το απόστημα που μαζεύτηκε για δεκαετίες στη Μητρόπολη Μεγάρων. Και ποιον έστειλαν στη θέση του; Κληρικό που δεν έχει καθόλου ιεραποστολικό ζήλο, ούτε καν πτυχίο από αναγνωρισμένη Θεολογική Σχολή. Αυτός -δυστυχώς- είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ;
________

3.) Μαθαίνουμε ακόμη από τον “Νεωκόρο” ότι ίσως τον Αύγουστο ο Σεβ. Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα παραιτηθεί και ότι ενημέρωσε προς τούτο τον Παναγιώτατο.  Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης, πάντως, έσπευσε να διαψεύσει το σενάριο του "Νεωκόρου" ότι θα παραιτηθεί τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ότι, αν τελικά κενώσει ο Μητροπολιτικός Θρόνος Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθούν ομηρικές μάχες για την πολύφερνη Νύμφη του Θερμαικού. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι δελφίνοι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, οι υποψήφιοι προς αρχιερατεία Αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και άλλων Μητροπόλεων, ο Σεβ. Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι Μητροπολίτες που θέλουν να εκλεγούν με το μεταθετό κτλ. θα δείξουν ζωηρό ενδιαφέρον γι’ αυτή τη Μητρόπολη.

Αλλά και πάλιν! Όλες αυτές οι ίντριγκες δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να εκλεγεί, αδιάβλητος κληρικός, με φόβο Θεού, ιεραποστολικό ζήλο, πολέμιος του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών σε μια τόσο νευραλγική θέση.

ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ;
__________

4.) Αν η πληροφορία του “Νεωκόρου” είναι έγκυρη ότι τον Αύγουστο θα παραιτηθεί ο Σεβ. Θεσσαλονίκης (παρόλον ότι ο ίδιος διαψεύδει το σενάριο) υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιος θα εκλεγεί σ' αυτή τη θέση, επειδή αν είναι κληρικός με φόβο Θεού, εχθρός του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης θα χειριστεί με πολύ διαφορετικό πνεύμα τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Νικόλαο Μανώλη, από ότι τώρα ο Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
________

Το άρθρο του “Νεωκόρου”, όμως, μας πληροφορεί, επίσης, ότι το Σεπτέμβριο ο Παναγιώτατος θα προβεί σε ριζικές αλλαγές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Κανείς δεν ξέρει -και σίγουρα ο “Νεωκόρος” δεν μας πληροφορεί- για το είδος των αλλαγών που θα γίνουν. Αλλά αν θα γίνει εκλογή νέων επισκόπων προετοιμαστείτε για τη χειροτονία και νέων Οικουμενιστών και νεωτεριστών επισκόπων.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;
________

Οι πιστοί της Εκκλησίας της Αμερικής, φυσικά, παρακολουθούν με ανύστακτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, επειδή οι φήμες για “εθελοντική” εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου γίνονται οσημέρα και πιο ευκρινείς. 

Εδώ και αν υπάρχει ανάγκη να εκλεγεί αδιάβλητος Αρχιεπίσκοπος με φόβο Θεού, εχθρός του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών. Η Εκκλησία της Αμερικής είναι πλήρως εκπροτεσταντισμένη και μέχρι μυελού οστέων εκκοσμικευμένη και παραδομένη στον Οικουμενισμό και στους νεωτερισμούς.

Δεν αξίζουν ενάμισυ εκατομμύριο ομογενείς και άλλοι Ορθόδοξοι να ποιμαίνονται από αδιάβλητο και παραδοσιακό Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος θα αναστρέψει την πορεία εκπροτεσταντισμού και εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας μας, που επέβαλαν οι Μεταξάκης, Αθηναγόρας και Ιάκωβος Κουκούζης που έφεραν την Εκκλησία μας στα σημερινά της χάλια;

No comments:

Post a Comment