Saturday, October 1, 2011

ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!



ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Δόγμα στην πολιτική ονομάζουμε τη διακήρυξη θεμελιώδους αρχής πάνω στην οποία εδράζεται η πολιτική ενός ισχυρού κράτους.


Ποιο είναι το δόγμα του Πατριαρχείου Μόσχας;


ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

___________


Εθνοφυλετική εξωτερική πολιτική σε βάρος όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και συνεργασία σε όλους τους τομείς με τους αιρετικούς, τις άλλες θρησκείες και προπαντός με το Βατικανό.


Στο σπίτι του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, του Ρώσου Πατριάρχη και ανώτατων αξιωματούχων του Ρωσικού κράτους για να επεκταθεί η “Αγία Ρωσία” με συγκεκριμένες ενέργειες και κυρίως με τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων στο Αγιον Ορος στη Μονή του Αγίου Παντελέημονα και όχι μόνον.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

__________


Την ίδια ώρα “ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, συναντήθηκε στο Βατικανό με τον γραμματέα του κράτους, Καρδινάλιο Tarcisio Bertone.


Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί, μοιράζονται κοινές απόψεις για θέματα κοινωνικής και προσωπικής ηθικής, και σχεδιάζουν να συνεργαστούν για να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες και να αντισταθούν στις πολλές εκδηλώσεις χριστιανοφοβίας. (Митрополит Волоколамский Иларион встретился с государственным секретарем Ватикана), (Ιστολόγιο “Ακτίνες”).


Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

___________


Τα πράγματα είναι σαφέστατα. Ούτε που κρύβουν τις προθέσεις τους οι Ρώσοι. Εναντι των Ορθοδόξων άκρατος εθνοφυλετικός επεκτατισμός και Βατικανοποίηση της Ορθοδοξίας με τη δημιουργία ενός δεύτερου Βατικανού στην Ανατολή βασισμένου στη λογική των αριθμών και της κοσμικής ισχύος.


Εναντι του Βατικανού όμως (και όχι μόνον! Η συνεργασία με τους Λουθηρανούς και τους μουσουλμάνους εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρωσίας καλά κρατεί) κάθε διάθεση συνεγασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων και αξιών. Οικουμενισμός - και μάλιστα "λαικός Οικουμενισμός" - σε όλο του το ειδεχθές μεγαλείο.!!!


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙΝ;

_________


Ετσι έκαναν και ο Αγιοι ξέρετε.!!!

Ο Μέγας Αθανάσιος λ.χ. πήγαινε στον Αρειο και εκπονούσαν κοινά ποιμαντικά σχέδια δράσης για τους φτωχούς της Αλεξάνδρειας.


Το ίδιο και ο Αγιος Μάξιμος Ομολογητής με τους Μονοθελήτες.!!!


Στα ίχνη των Αγίων λοιπόν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και το Πατριαρχείο Ρωσίας...!!!


No comments:

Post a Comment