Saturday, October 22, 2011

Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΩΣΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ



ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ


Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Μπορεί στο επίπεδο των εκκλησιαστικών ηγεσιών να μαίνεται άγριος πόλεμος για τα Δίπτυχα και τα πρωτεία.

Μπορεί οι εκκλησιαστικοί μας ταγοί σε Ανατολή και Δύση και Νότο και Βορρά να μιλούν για την εγκυρότητα των μυστηρίων των αιρετικών και των σχισματικών, αλλά ευτυχώς ο κόσμος “έχει δικό του τυπικό”, όπως συνήθιζε να λέγει ο Γέροντας Παίσιος.

Ευτυχώς ο ορθόδοξος λαός μας έχει τους Αγίους και ΜΟΝΟΝ αληθινούς διδασκάλους στην ορθόδοξη ευσέβεια. Οχι τις μικρότητες και τα παιγνίδια με το διάβολο.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
____________

Αυτές τις μέρες πληροφορούμαστε για ουρές χιλιομέτρων των πιστών που αναμένουν ατέλειωτες ώρες με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Αγία Ζώνη βρίσκεται αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και τη μέτεφερε στην Αγία Πετρούπολη ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος γίνεται μάρτυρας της ευσέβειας της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας και των εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων πιστών, οι οποίοι εκφράζουν την αγάπη τους προς την Παναγία και το Αγιον Ορος.

Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
_________

Παράλληλα μάθαμε για την ευλάβεια με την οποία υποδέχθηκαν οι ομόδοξοι αδελφοί μας στη Ρουμανία τα ιερά λείψανα του Αγίου Πολυκάρπου, τα οποία μετέφερε στη Μολδαβία και στο Βουκουρέστι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος επίσης έγινε μάρτυρας ουράς χιλιομέτρων που σχημάτισαν οι Ρουμάνοι πιστοί που ήθελαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Πολυκάρπου.

ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΚΑΛΑ
_________

Ευτυχώς ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι αληθινοί του Διδάσκαλοί στην πίστη. Οπως μας είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως όταν επεσκέφθηκε την Κύπρο “όποιος τα πει διαφορετικά από τους Αγίους ο κόσμος - ακόμη και οι εκκοσμικευμένοι άνθρωποι - λένε:
“Καλά τα λέγει αυτός, αλλά τελικά δεν τα λέγει καλά.”

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ
__________

Ποιος είναι ο αληθινός Διδάσκαλος των ομόδοξων αδελφών μας των Σέρβων; Οι Αγιοι Συμεών και Σάββας, Αχριδών Νικόλαος, Ιουστίνος Πόποβιτς.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ
___________

Ποιοι είναι οι αληθινοί Διδάσκαλοι του ομόδοξου λαού της Ρωσίας; Ο Αγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, οι στάρετς της Οπτινα, ο Αγιος Θεοδόσιος του Κιέβου, ο Αγιος Σέργιος του Ραντονέζ, ο Αγιος Λουκάς και εκατομμύρια άλλοι μάρτυρες και όσιοι της πίστης μας.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
____________

Ποιοι είναι οι αληθινοί Διδάσκαλοι του ευλογημένου μας Γένους; Η αναρίθμητη στρατιά των μαρτύρων και των Αγίων και μάλιστα των ορθοδόξων Αγίων του εικοστού αιώνα και των αγιασμένων ασκητικών μορφών της Εκκλησίας. Ο Αγιος Νεκτάριος, ο Αγιος Νικόλαος Πλανάς, ο Γέροντας Παίσιος και τόσοι άλλοι είναι οι καθαροί καθρέφτες που αντανακλούν τη δόξα του Θεού που γίνεται ορατή στους πιστούς.

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΓΛΩΤΤΗ
_______

Η Ορθοδοξία μια αναγέννηση γνωρίζει μας βεβαιώνει ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Την ασκητική αναγέννηση. Μόνον οι Αγιοι είναι οι αληθινοί παιδαγωγοί του ορθόδοξου λαού μας.

Η πάνδημη τιμή του Ρωσικού και του Ρουμανικού λαού προς την Αγία Ζώνη και το ιερό λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της αλήθειας.

No comments:

Post a Comment