Thursday, October 20, 2011

ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;


ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Εχει δημιουργηθεί σε πολλούς η απορία ποιος είναι ο λογογράφος του Αρχιεπισκόπου. Το περιεχόμενο των ομιλιών, του κηρύγματος ή των δηλώσεων του Μακαριότατου περιέχει - πλείστες όσες φορές - ακριβώς τα ίδια πράγματα που περιέχουν και οι ομιλίες του κ. πρωθυπουργού.

Δεν ξέρουμε πού να το αποδώσουμε! Ερχεται σχετική οδηγία από τη Χαριλάου Τρικούπη ή μήπως κάποιος “πράσινος” κομισσάριος (τύπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου) ανέλαβε τον άχαρι ρόλο να γράφει τις “πρασινίζουσες” ομιλίες του Μακαριότατου; Μήπως τίποτα από τα πιο πάνω δεν συμβαίνει; Απλά ο Μακαριότατος ως γνήσιος πρασινοφρουρός - για την ακρίβεια “πρασινοφρούραρχος” - αυθόρμητα διατυπώνει τα πιστεύω του; Ποιος ξέρει;

Οτι και να συμβαίνει, Μακαριότατε, ένα είναι το ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρο. Οτι και να πείτε δεν πιάνει τόπο. Δεν μετρά ακόμη και όταν λέτε κάτι που είναι ορθό, επειδή στη συνείδηση των πιστών είστε ένας κομισσάριος του κυβερνώντος κόμματος που υποσκάπτει απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Οποτε σας ακούει ο κόσμος να μιλάτε ή να κάνετε κήρυγμα απλά κάνει ένα μορφασμό αποδοκιμασίας και απορρίπτει εκ προοιμίου αυτά που λέτε.

Πότε με το καλό θα αποσυρθείτε στα Οινόφυτα; Ούτως ή άλλως δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο. Τον αγώνα της κακίας τον έχετε αγωνισθεί, τους όρους της πίστεως όλους αθετήσατε, δεν σας απομένει παρά η εν αισχύνη απόσυρσή σας στα Οινόφυτα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ”
=========

Να αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν γιατί αλλιώς ο δρόμος θα είναι επικίνδυνος και θα ζήσουμε απώλειες σαν τη σημερινή, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη δήλωσή του αναφέρει: "Τις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η συναίνεση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Πέρα από πολιτικές και κομματικές γραμμές. Απαιτείται εθνική ομοψυχία και ξεκάθαρη συνεννόηση όλων μπροστά στον κοινό στόχο.
"Εάν δεν αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν και επιμείνουμε σε αυτά που μας χωρίζουν, πολύ φοβούμαι ότι ο δρόμος θα είναι ολισθηρός και επικίνδυνος", προσθέτει ο κ. Ιερώνυμος.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι "και για την πατρίδα και για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Γεμάτος τραγικές απώλειες, όπως η σημερινή. Και αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί".

ΠΗΓΗ:

“Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment