Friday, October 14, 2011

Ο κ. ΜΠΕΓΖΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ












Ο κ. ΜΠΕΓΖΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Νέα πισώπλατη μαχαιριά εναντίον των συμφερόντων της Εκκλησίας κατάφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διά στόματος του στενού συνεργάτη του κ. Μάριου Μπέγζου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Ο κ. Μπέγζος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, κάρφωσε τους κληρικούς ως αποδέκτες και διαχειριστές αφορολόγητου χρήματος και ζήτησε το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και τη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος.

Ο κ. Μπέγζος δεν είναι μόνον Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Είναι ταυτόχρονα και κορυφαίος στενός συνεργάτης του Μακαριότατου και του πρώην Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος επίσης μίλησε κατ’ επανάληψη υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας.

Θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντι του κ. Κοσμήτορα, αλλά αν αξιοποιήσουμε σωστά τη συνέντευξη του κ. Μπέγζου, ίσως μπορέσουμε να προλάβουμε το επερχόμενο κακό.

Είναι ολοφάνερο ότι ο διά τας αμαρτίας ημών “πρασινοφρούραρχος” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεθοδεύει τον πλήρη χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και τη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου από το κράτος, όπως είναι και οι στόχοι της κυβέρνησης των Εκκλησιομάχων Πασόκων.

Οι υφιστάμενες νομικές συμβατικές υποχρεώσεις του κράτους να καταβάλλει το μισθό των κληρικών ως αντάλλαγμα της παραχώρησης της τεράστιας περιουσίας που παρεχώρησε η Εκκλησία στο κράτος μπορούν κάλλιστα να υπερπηδηθούν με μια αρνητική για την Εκκλησία επιστροφή υπολειμμάτων της περιουσίας της, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος θα κατορθώσει χωρλις δυσκολία να περάσει εύκολα στην Ιεραρχία ως τη μόνη εφικτή λύση.

Γι’ αυτό ας μην επαναπαύονται ορισμένοι επειδή υπάρχει συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας για τη μισθοδοσία του κλήρου. Αν ο αδικηθείς - η Εκκλησία - από τον παράσπονδο εταίρο του - το κράτος - δεν διεκδικήσει τα δικαιώματά του ή ακόμη χειρότερα αν συνωμοτεί με το κράτος - διά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου -, όλες οι υφιστάμενες συμφωνίες μπορούν να τροποποιηθούν σε βάρος της Εκκλησίας.

Προυπόθεση για να μη συμβεί και αυτό το κακό στην Εκκλησία είναι να ξυπνήσει η Ιεραρχία, ο αξιοθρήνητος ΙΣΚΕ και όλοι οι ιερείς και οι ευσεβείς πιστοί, αλλιώς ο Αρχιεπίσκοπος θα στραγγαλίσει - χωρίς τον παραμικρό δισταγμό - και αυτά το δίκαια της Εκκλησίας, όπως έκανε κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν με επιτυχία, με τόσα άλλα χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρή αντίσταση από την Ιεραρχία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ - ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Του Ιστολογίου “Θρησκευτικά”
==========

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μάριος Μπέγζος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου. Είπε μεταξύ άλλων: «Θα σας πω κάτι αστείο που το ξέρουμε όλοι μας. Το ελάχιστο εισόδημα ενός ιερέα είναι ο μισθός του από το κράτος, ο οποίος και φορολογείται. Το μεγαλύτερο είναι τα λεγόμενα «τυχερά». Οι δωρεές των πιστών. Σε ένα νεκροταφείο να πάτε να σας διαβάσει μια ευχή θα δώσετε κάτι. Αυτό, αν το αθροίσετε, το οποίο είναι και αδήλωτο στην εφορία είναι τα καλύτερα έσοδά του». Η δημοσιογράφος ρωτάει: «Συνεπώς μπορεί να στερηθεί το μικρό κομμάτι του μισθού, θέλετε να μας πείτε;»...

Και ο Μάριος Μπέγζος απαντά: «Σαφώς. Τα 9/10 της Ορθοδοξίας, σε όλο τον κόσμο, δεν μισθοδοτούνται από το κράτος. Στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Κύπρο…Ζουν από τους πιστούς. Επομένως, είναι αστείο πράγμα αυτή η αρρωστημένη εμμονή για το μισθό των ιερέων. Να τον πάρουμε, να τον κρατήσουμε, να τον πάρουμε, να τον δείξουμε…». Η δημοσιογράφος ρωτά: «Θα ήταν, νομίζετε, ένα σημαντικό έσοδο, μια σημαντική προσθήκη για το κράτος αν έπαυε αυτό το κονδύλι;». Ο Μάριος Μπέγζος απαντά: «Πιο πολύ έχει συμβολική σημασία παρά πνευματική, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου οι κληρικοί της Ελλάδας δεν υπερβαίνουν τους 9.000″.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ”
_________

Οι παραπάνω προκλητικές δηλώσεις φανερώνουν το κόμπλεξ το οποίο διακατέχει τους ψευτοκουλτουριάρηδες θεολόγους, ομότροπους του Κοσμήτορα Μάριου Μπέγζου. Στην ατυχή τους προσπάθεια να φανούν δήθεν σύγχρονοι προχωρούν πλέον μετά την εναντίον των αγίων Πατέρων πολεμική (μεταπατερική θεολογία) και την πλήρη αλλοίωση του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των κληρικών. Οι δηλώσεις του Κοσμήτορα είναι όχι απλώς απαξιωτικές αλλά και συκοφαντικές για τους κληρικούς της Εκκλησίας μας. Κατηγορεί με περισσή ελαφρότητα και γενικεύσεις τον ιερό κλήρο για «μαύρα χρήματα» από τα τυχερά και για φοροδιαφυγή! Πληροφορούμε τον κ. Κοσμήτορα ότι υπάρχουν πλείστοι όσοι κληρικοί που όχι απλώς αρνούνται τα λεγόμενα «τυχερά» αλλά ζούνε πολυμελείς πολλές φορές οικογένειες με τον μισθό του ιερέα ασκώντας παράλληλα έργα φιλανθρωπίας. Αυτά όμως φαίνεται πως ο κ. Μπέγζος τα αγνοεί. Δεν ξέρουμε με τι είδους κληρικούς κάνει παρέα. Ισχύει όμως πάντοτε η ρήση "Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει".

Τέλος ο κ. Μπέγζος αντί να αποδέχεται με τόση ευκολία σχέδια διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου, ας προσφέρει ο ίδιος το δικό του μισθό του πανεπιστημιακού δασκάλου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής. Κι αυτό όχι για να σωθεί η ελληνική οικονομία αλλά γιατί θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία!

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

1 comment:

  1. Γιατί είπε κάτι κακό κύριε Τελεβάντο;;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΧΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΜΠΕΓΖΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ!!!! ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΚΥΒΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΙΛΩ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ!!!!!!

    ReplyDelete